PvdA: Opnieuw vragen over kwetsbare inwoners

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2017 | Gewijzigd op: 12-09-2017

De PvdA stelt opnieuw vragen over kwetsbare inwoners die met de regelmaat opstraat belanden.  Hoewel toch de antwoorden op eerdere vragen steeds geruststellend waren, zegt raadslid voor de PvdA, Pieter Paul Slikkers.  

Inwoners met reclasseringstoezicht, uitbehandelde GGZ patiënten of mensen met een zeer specialistische hulpvraag belanden te vaak tussen wal en schip. Een van de voorbeelden: momenteel verblijft een man op leeftijd met verslavings- en geestelijke problemen in het Zuiderpark. De man is uitbehandeld bij Reinier van Arkel maar redt het niet zelfstandig. Ondanks dat deze man al de gehele zomer in beeld is, ondanks een zelfmoordpoging (onlangs aangetroffen door de politie met doorgesneden polsen) is er voor deze man nog altijd geen plek.

Familie, vrienden en betrokkenen zelf zijn vaak de wanhoop nabij en ervarHet blijkt dat tussen de betrokken instanties (van gemeente tot zorgaanbieders) de onderlinge afstemming vaak gebrekkig is en de procedures soms eindeloos zijn. Waar is de regie..?   

Daarom wil het raadslid duidelijkheid over de wachtlijsten, een plan van aanpak van de gemeente en duidelijkheid over bij wie familie, vrienden en betrokkenen terecht kunnen als mensen tussen wal en schip raken.