Bouw gestart op laatste punt Paleiskwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2017 Maandag 2 oktober 2017 werd begonnen met de bouw op de meest zuidelijke punt van het Paleiskwartier. Daar komen 3 flats voor Belvédère I en drie voor Belvédère II en twee stadswoningen [zie hieronder].

Maar van project I e II tesamen, 149 appartementen en 1 stadswoning is al 90 % verkocht. Altera Vastgoed kocht er 91 van.  Daarnaast worden er nog 58 koopappartementen  en een stadswonine gerealiseerd. De ontwerper is Partrick Fransen van het architectenbureau NOAHH. Frans is bekend van het ernaast gelegen Ricohl

Bericht van 3 september 2017: Grondwerk voor Belvédère I en II begonnen.
Met het grondwerk voor het laatse perceel in het Paleiskwartier Belvedère I en II is onlangs begonnen.  
Belvedère I, het perceel dat ligt op de zuidzijde, langs de Vlijmenseweg en naast Ricoh, is verdeeld in Belvedère I [naast Ricoh] en bestaat uit  58 koopappartementen  en 1 stadswoning. Deze- uit drie langgerekte delen bestaande -flats, kreeg bij opbod zoveel belangstelling, dat het al in no time was 'uitverkocht'.
Belvedère I bevat 58 appartementen ter grootte van  50- 180 m² met 1-3 slaapkamers.

  Paleiskwartier.

Rechts achterin Ricoh. Daarvoor
ligt het laatste perceel Belvedère I en II.
Inkijk vanaf het Hof op Belvedere I en II.
Het grondwerk voor
I is onlangs begonnen.
 
...............................................................

Rechts onderin op de foto:
Perceel II, het bij het pas gereed gekomen project het Hof [hoek Vlijmenseweg-Onderwijsboulevard] gesitueerde, project Belvedère II, telt ook drie stroken flatgebouwen, maar komt pas na het gereedkomen van I in 2019 aan snee. Belvedère II bevat alleen huurappartementen.
Geschat word dat in 2021 het Paleiskwartier volledig zal zijn bebouwd.