Binnenhof dicht. 'Gewoon gestopt,'zegt Jos Ruiters/blijkt nu failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2017 | Gewijzigd op: 12-09-2017
Na de berichtgeving van maandag 11 september 2017, meldt Frieke Ruiters, de uitbaatster, via een sms'je, dat restaurant Binnenhof failliet is.

Bericht van 11 september 2017 Jos Ruiters:'Bninenhof gewoon gestopt'.
Het restaurant Binnenhof, gelegen op het binnenplein tussen de Snellestraat en de Dode Nieuwstraat, op  het adres Guardiaanhof 26, is plotseling gestopt. De uitbaters, Jos en Frieke Ruiters uit Sint Michelsgestel. maar van oorsprong antiquairs van Ruiters antiek in de Verwersstraat, van wie de vader vorig jaar overleed, namen de zaak vijf jaar geleden* over van Yves Mommersteeg van onder meer Le Bateau. Blijkbaar konden ze het niet meer bolwerken en zaten met- in verhouding -meer kosten dan inkomsten.
'Alles is mogelijk,' was het antwoord van Jos Ruiters die verwijst naar zijn vrouw Frieke, die de uitbaatster is. 'Overname, faillissement of gewoon einde verhaal ?'. 

Restaurant Binnenhof op  het
binnenplein tussen Snellestraat en Dode Nieuwstraat
.

foto © paul kriele, 10 juni 2015.

*Opmerking
Over Yves Mommersteeg, die zegt al vijf jaar geen eigenaar meer te zijn, maakte ook al een faillissement mee, zo blijkt uit een bericht van twee jaar geleden.
 Toen zei Mommersteeg dat hij hoopte op een voortzetting van de zaak. Het restaurant werd op 27 mei 2015 failliet verklaard.  Yves Mommersteeg die samen met Michiel Jonker in maart 2010 met dit bedrijf startte, is in gesprek met de curator of die aan de hand van een bod van Mommersteeg een doorstart van 'Binnenhof' accepteert.