St.Anthonisteam winnaar ‘Keukenbazen 2017’

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2017 | Gewijzigd op: 12-10-2017

Actueel woensdagavond 11 oktobe r2017 : De winnaar is het team uit St.Antonis met als Smaakburgemeester Marleen Sijbers. Het team bestaat uit Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij, onder leidng van chef kok Niels van kessel..

..........................
-Rechts het team uit St Anthonis
nog onwetend aanzittend aan het afsluitende diner in het Provinciehuis.

-Rechts: Het glorerende  team uit St.Anthonis met chef kok Niels van Kessel
en Maureen Voet en  Fleur van Nistelrooij.

-Boven: Marleen Sijbers  is voor 2017-2018 de Smaakburgemeester uit Sint Anthonis. 
omdat haar team de 'Keukenbazen 2017'- titel  heeft gewonnen
.

foto © paul kriele, 8 oktober 2017.
 
..........................

 

-Rechts: Burgemeester Antoine 
Walraven van Mill en St.Hubert,
die vorig  jaar de 'Smaakburgemeester' was. 

foto © paul kriele, 8 oktober 2017.
.....................................................................................................


De  winnaars,  die zorgde voor het beste gebruik van lokale producten:  het team uit St.Michielsgestel: Thijmen en Bart.

Thijmen en Bart uit St Michielsgestel 
maakten het beste gebruik van lokale prodcuten.



foto © paul kriele, 7 oktober 2017.
...............................................................................................

Bericht van woensdagnamiddag 11 oktober 2017 Diner in Brabantzaal Provinciehuis alvorens de winnaars bekend werden gemaakt.
In het Provinciehuis vond woensdagmiddag 11 oktober 2017 de bekendmaking plaats van de titel ‘Keukenbazen 2017’. Ook de de Smaakburgemeester als opvolger van burgemeester Antoine Walraven van Mill-Sint Hubert, werd de nieuwe smaakambtsketen omgehangen.

Maar dat gebeurde pas nadat alle 46 keukenbazen,die j.l. zaterdag in het Koning Willem 1-College hun gerechten hadden gemaakt,  met hun ouders en hun eigen  burgemeester aan het diner aanzaten. Dat was gebaseerd op hun gerecht van afgelopen zaterdag en  door cateraar Bob Hutten verder opgesmukt en uitgebreid. 

-Boven: De Brabantzaal waar
het afsluitende diner plaats vond.

-Rechts boven: De tafel met Bossche afgevaardigden en ook Albert Verlinde [rechts] en gedeputeerde Annemarie Spierings [l].

-Rechts: Het  Bossche team van  de
basisschool Bossche Broek Zuid,
met kok Marten Verelst en wethouder Jan Hoskam
.


foto's © paul kriel, 11 oktobe r2017.
 

In de toespraken van de voorzitter van AgriFood Capital Roel Schutters en van de gedeputeerde Annemarie Spierings  en van gastspreker Albert Verlinde, bekend van de tv [voorheen Boulevard] en van zijn musicals,  werd de nadruk gelegd op  het belang van het eten, van gezond voedsel en van  regioproducten. ‘Als je die bij de boer uit je regio koopt dan verdient die er wat aan en maakt het Brabant leuker en groeit de economie. De boeren gaan dan ook meer gezond voedsel produceren. Met andere woorden, eten is heel belangrijk,’ spraken Spierings en Schutters.

Albert Verlinde
Daar haakte Albert Verlinde op in. Die begon met het feit dat hij met zijn musicalproducties al heel wat talenten had ontdekt. ‘Maar er blijken er nog veel meer te bestaan:  keukenbazen met talenten in de kookkunst en het gebruik van regioproducten en met het eten van gezond voedsel. Daar  zijn jullie met zijn 46-en een voorbeeld van en vanaf zaterdag 7 oktober 2017 allemaal  winnaars.';  

...
Boven: De jury Maaike de Reuver,
Jan van Hout en Jermain Rozario.

-Rechts Cateraar Bob Hutten
onder meer bekend van de verspillingsfabriek.

-Rechts boven: Burgemeester Antoine
Walraven van Mill-St.Hubert, die
vorig jaar de titel verwierf van smaakburgemeeste
r.

foto's © paul kriele,  11 oktober 2017.

Ook de verkwisting kreeg veel aandacht. Elk huishouden gooit kilo’s gebutste fruit of   verkleurde en verwelkte groente per  jaar weg. Bob Hutten de Veghelse cateraar heeft daar met zijn opgerichte verspillingsfabriek waar hij bijv. van producten die bij supermarkten [EMTé] over de datum zijn, weer soep van, of een andere toepasselijk gerecht.
'Dus met jullie kookkunst,' zei de gedeputeerde Spierings, zijn jullie een voorbeeld voor anderen in Brabant .Met de keuze van jullie ingrediënten geef je aan hoe belangrijk eten is. 

 Tijdens het diner in de grote Brabantzaal dat daarna volgde, werd om half acht de winnaar van de titel ’Keukenbazen 2017’ en van de ‘Smaakburgemeester 2017’ bekend gemaakt. 


Bericht van 7 oktober 2017 Kookkunsten van 46 keukenbazen in Koning Willem 1-College
Zaterdagmiddag 7 oktobew r12017kookten de 17 winnaars van de 134 genomimeerden kookteams in de Live KookBattle in het Koning Willem 1 College voor de titel Keukenbazen 2017. Daar doen 18 scholen verspreid rond Den Bosch aan mee.
In de kuekens van het KW1-College kookten de 17 temas gecoacht door een kok uit de eigen gemeente. De gerechten waren geheel uiteenlopend,  rolletes van courgette, taccobobl of een speciaal gehakt balletje.
Bij deze competiei warneookenelebvhgetseruitdewgetyerfedpaatsneanqweizg .
De jury boog zich na afloop over de verscheidenheid aan inzendingen. Die jury bestaat uit jonge topkoks die de gerecjhten meosten beoordeln op smaak samenselling gaarheid en bijv kleurcombinatie. Onder hen zijn: Jermain de Rozario [Helmond], Jan van Hout van 'Ons Jongens'in Someren-Eind en Maaike de Reuver van Food Inspiration.

   
Het Bossche team  de kok Marten Verelst
van de Kaserne en Pien Perret Gentil en Luca Cappetti 
van de LW Beekmanschool en Lucia de Pender [middenin] van de Bossche Broek centrum.
 
Boxmeer met Jade, Ilse en Kiara van de baisschool de Weijerwereld.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2017.

Aanstaande woensdag 11 oktober 2017 maakt Albert Verlinde in het Provinciehuis de 'Keukenbazen 2017' en de titel 'De  Smaakburgemeester van Nedrland' bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijk diner waar 250 gasten aan mooi gedekte tafels aanzitten, onder wie de 17 burgemeeters van de deelnemende gemeenten, de jeugd en hun ouders. 

   
 Uden met Nieke rechts en Renée links van De Cirkel in Uden met de koken met Petja. Rechts burgemeester Mark Buijs van Boxtel.
foto's © paul kriele,  7 oktober 2017.
De burgemeesters Jan Pommen 
van Sint Michielsgestel en Mark Buijs 
van Boxtel bekijken de kunsten van de jeugd.

   
Grave met Zerra van de Ven en Noa Adriaans van de Sprankel uit Grave. Hun kok is Michel van der Vliet.

foto's © paul kriele, 7 oktober  2017.
Bernheze/ Heesch met kok Bern van Uden die coachte
de school Bomenpark in Heesch met Iza Bos en rechts Jill Smits

   
  -Links boven: Kok Hans Melis van Maison
van den Boer coachte Fiene van kilsdonk, Liz Westhoff en Meike van Grinsven uit Boekel.

-Boven:  Bart Smulders en Thijmen Bijl.

Kok Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters uit St. Teunis begeleidde Fleur van Nistelrooij en Maureen Vloet van de Basisschool in Stevensbeek.

-Links: De Lambertusschool uit Haarsteeg, gemeente Heusden met de kok Hans de Kruijff van de Voedingsmiddeleindustrie.
Rechts: Dana van Alphen, Mare van Helvoort
en Ike Vermeulen en Bo Kleijssen niet op de foto.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2017.





Terug naar boven