Den Bosch 'Meest Gastvrije Stad' van Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-10-2010 Donderdagmiddag 14 oktober 2010 werd in restaurant Lambermon’s in Haarlem aan burgemeester Rombouts de titel van 'Meest Gastvrije Stad' uitgereikt.
De toekenning is de uitkomst van het consumentenonderzoek, dat door Van Spronsen & Partners horeca-advies en VVV Nederland de afgelopen zomer onder bezoekers aan de 21 grootste steden is uitgevoerd. 

Burgemeester Rombouts neemt van de directeur van VVV Nederland, Kees van  Wijk de titel 'Meest Gastvrije Stad' aan. foto ©  Rick Nederstigt/Capitol Photos.
 

De hoofdstad van Brabant laat dit jaar Haarlem, Breda, Maastricht en Nijmegen achter zich. Bij het eerste onderzoek van 2009 eindigde de stad nog als derde.
Rombouts in een reactie: 'Een titel binnen halen doe je niet alleen. Dat kan alleen dankzij de mensen die zich dagelijks in hotels, cafés, restaurants, musea en bij rondvaarten en rondleidingen met hart en ziel inzetten om de gasten in onze stad te ontvangen”.
’s-Hertogenbosch scoort met name op het gebied van horeca en vrije tijd bovengemiddeld. Vooral de diversiteit van het restaurant- en caféaanbod en het aanbod van terrassen worden door de bezoekers hoog gewaardeerd. De tweede en derde plek worden ingenomen door Haarlem (winnaar in 2009) en Breda (vorig jaar tweede plaats), Maastricht eindigt net als afgelopen jaar op de vierde plaats, gevolgd door Nijmegen op de vijfde plaats (vorig jaar nummer zes). Enschede, vorig jaar nog vijfde, viel dit jaar buiten de Top vijf.