Aannemer WillemsUnie van 'omleiding kanaal' legt Kanaalpark aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2013 | Gewijzigd op: 06-02-2013
Dezelfde bouwcombinatie WillemsUnie, die de omlegging van de Zuid-Willemsvaart uitvoert, gaat ook -de eerste fase-  van het milieupark langszij de omleiding, het zgn. Kanaalpark*, aanleggen. Dat is vandaag door B&W beslist. De voordelen zijn, dat een gelijktijdige uitvoering ook een gelijktijdige oplevering betekent en het werk geen extra overlast voor omwonenden zorgt.
De oplevering staat voorzien eind 2014. Afhankelijk van de financiering volgt er nog een tweede fase.

Kanaalpark strekt zich uit van Berlicum tot aan de Maas.
Het Kanaalpark is gelegen tussen de rondweg A2 en de nieuwe kanaalomleiding. Links op de foto, waar ook meer naar boven de Rosmalense Aa loopt. 

foto © rws, 6 november 2012.
 

*Kanaalpark .
 Het Kanaalpark is een landschapspark dat zich uitstrekt van Berlicum tot aan de Maas met de Rosmalense Aa [aftakking van de Aa] als kern van dit park. In het kanaalpark komt een netwerk van wandel- en fietspaden. De routes sluiten aan op andere groengebieden in De Groene Delta zoals de Maasuiterwaarden, de Kloosterstraat en de Hooge Heide.

De aanleg van het Kanaalpark is een project van de gemeente ’s-Hertogenbosch in samenwerking met de gemeente Sint-Michielsgestel, waterschap Aa en Maas, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant.