Alweer brug Sluis O kapot

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2013 | Gewijzigd op: 23-10-2013
Opnieuw is het verkeer bij Sluis ' geblokkeerd door een kapotte brug. Weken was van de zomer reparatie nodig aan de meest  Westelijke brug en dit keer heeft ook weer eens de Oostelijke Antoniebrug, die al eerder naar beneden klapte, het begeven. Mannen van RWS en het technisch bedrijf Rail Com waren dinsdagmiddag 22 oktober 2013 met handwerk de brug aan het manoeuvreren, zodat de schepen alsnog door konden varen.

Zie mededeling gemeente onderaan artikel.

De Oostelijke brug bij Sluis 0 staat voorlopig omhoog om reparaties te kunnen verrichten.

foto © paul kriele, 22 oktober 2013.

Technisch adviseur van RWS Marcel Hollanders zegt dat ´.. problemen met bruggen en sluizen qua techniek nu eenmaal pieken en dalen vertonen Dan is het weken lang rustig en dan zit je aan de top van reparaties. Dit keer zijn het de sleepringen die versleten zijn of vervuild.´
De brug staat uiteindelijk omhoog. Dan kunnen die ringen voorlopig schoongemaakt worden en intussen besteld. ´Dat is binnen een dag gebeurd,´ aldus Hollanders. De adviseur voegt er nog aan toe dat´... de bruggen dateren van de jaren 60. Intussen is het verkeer wel enorm toegenomen en verzwaard. Daarvan heeft die brug extra te lijden.´

 Bericht van de gemeente: Anthoniebrug staat open
Door een storing staat de Anthoniebrug open. De Anthoniebrug bij Sluis 0 over de Zuid-Willemsvaart, is de verbinding tussen de Oostwal en de Hekellaan. Er zijn problemen met de koolborstels, waardoor de motor niet werkt. 
Rijkswaterstaat regelt het verkeer met een omleidingsroute die ter plaatse wordt aangegeven. Waarschijnlijk is de brug morgen (woensdag 23 oktober) om 13.00 uur weer voor het verkeer toegankelijk.


Zie ook artikel Bruggen Zuid-Willemsvaart vertonen mankementen   dd. 29 juli 2013.