Special Olympics 2012 naar Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2010 ’s-Hertogenbosch heeft vandaag de gunning van de Special Olympics binnen gehaald. Dat is het grootste nationale sportevenement voor gehandicapten die dit jaar in Noord Limburg plaats vond. Daar werd de vlag, na de bekendmaking door Mike Timmer, bestuurslid van Special Olympics Nederland, officieel overgedragen aan Den Bosch. Met die gunning versloeg de stad de kandidatuur van Deventer.
 
  Adam Nukiewicz.
foto © special Olympics Nederland

De stad kreeg de gunning dankzij de ingediende bidboeken, de presentaties en de georganiseerde bezoeken, die 'van een zeer hoge kwaliteit waren en door de sterke wil om het beste te organiseren voor sporters met een verstandelijke handicap, aldus de organisatie. 

Wethouder Huib van Olden [Sport]: 'Wij willen meer met de Special Olympics! Het jaar 2012 zal in het teken staan van leven en sporten met een verstandelijke handicap,' aldus de wethouder die aankondigde dat het aanbod van sportactiviteiten voor sporters met een verstandelijke handicap fors zal worden uitgebreid.'
Tijdens het evenement worden naar verwacht 17 sporten beoefend: atletiek, voetbal, zwemmen, aardrijden, tafeltennis, tennis, handbal, judo, wielrennen, hockey, korfbal, gymnastiek, badminton, basketball, bowlen, roeien en volleybal.