Gasseltje neemt hele straat in beslag

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2005 Woensdag 16 november 2005 gaat de uitbreiding van de sieradenwinkel 't Gasseltje open. Het aangrenzende pand op nummer 12 komt erbij. Eigenaresse van de sieraden zaken Gemmy Eijpe die 32 jaar geleden met de sieradenverkoop begon, vertelt dat de moederzaak op nummer 10 uitbreidt met nummer 12. Dat stond in de jaren negentig beter bekend als Chinees restaurant Hong Kong van de familie Lin. 
Diverse kledingzaken die zich daar eerder vestigden, haalden het niet. De de jeanszaak Gassel Casuals op nummer 18 houdt wel stand, maar heeft niets met 't Gasseltje te maken.

Nick Eijpe assisteert zijn moeder Gemmy zo nu en dan in de winkel en ook met de verbouwing als schilder De winkelpui krijgt een frisse witte omlijsting. 

foto's © paul kriele, 3 november 2005.

Op nummer 10, waar de Boekhandel van Annemiek Moors 40 jaar geleden begon en dat ooit loodgieterszaak en postzegelhandel is geweest, trekt het aangrenzende pand erbij. Die panden nrs. 10 en 12 zijn van Eef Mulders van de Bagatelle. ‘De uitbreiding is noodzakelijk, om de collectie te kunnen bergen. In plaats dat de winkels naar de straat zijn genoemd, heet de straat voortaan naar ons,’ zegt Gemmie Eijpe trots. Maar de zaak van Wellens op nummer 12 hoort daar beslist niet bij.