Welkomstgedicht van Rabobank op gevel Gasselstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2013 | Gewijzigd op: 29-03-2013
Op de hoek van de Kerkstraat met de Gasselstraat staat een voormalig bankgebouw. Maar het stond laatstelijk bekend als de damesmodezaak Gimbrère. In november 2012 stopte dit filiaal. De directie legde de oorzaak bij de onhandige indeling van het pand. Maar dat was niet de enige, zuivere reden.  De vestiging ´Tilburg´ blijft  voortbestaan.
De Rabo heeft al aangekondigd zich op het Kerkplein te gaan vestigen en verdwijnt van de locatie Burg. Loeffplein -Esplanade.
Aan de gevel is alvast een  welkomstgedicht bevestigd, waarin naar de100-jarige geschiedenis van het pand wordt verwezen.  
* Zie ook artikel over einde Modezaak Gimbrère stopt  dd. 17 november 2012.

Het hoekpand Kerkstraat-Gasselstraat dat na modezaak weer een bankgebouw wordt. foto´s ©  paul kriele, 29 maart 2013

Het gedicht :
Met de geboorte van Godfried Bomans, Lex Goudsmit en majoor Bosshardt  had 1913 een goed gesternte.
100 jaar geleden opende ook ik voor het eerst mijn deuren. Vormgegeven door de bekende Bossche architect K.C. Suyling was mijn eerste bewoner een agentschap van De Nederlandse  Bank.
Uiteindelijk werd ik 90 jaar gezien als bank, degelijk en saai! De laatste 10 jaar werd ik modischer. Gelegen aan de ´Gasthuisstraat´ heb ik een eeuw lang het ritme van deze mooie bourgondische stad  mogen aanschouwen. Ik beleefde carnaval in ons Oeteldonk en Jazz in Duke Town, ik leefde mee met Driekoninginnen van Oranje, ik doorleefde dagelijks mijn ´s- Hertogenbosch.

Ode  aan een 100- jarige
Als kloppend hart van de stad tussen de Parade en de Markt mocht ik vele Bosschenaren ontmoeten. Ik hoop met mijn nieuwe bewoner weer een toonaangevende tijd te beleven, dichtbij en betrokken bij deze mooie stad.