Impressie opening Beelden Parade + veiling

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2010 | Gewijzigd op: 15-06-2010
Bericht 15 juni 2010
De Beelden Parade heeft  20.000 bezoekers getrokken.

Bericht 10 juni 2010
Donderdagavond 10 juni 2010 vond op de de door de gemeente[!] ter beschikking gestelde Parade de opening plaats van de Beelden Parade. Die expositie met 44 nationale en internationale kunstenaars speelt zich van 10 t/m 27 juni 2010 af in een prachtige sfeer van olijf- en sinaasappelbomen, tegen een decor van meters grote foto's die Italiaanse en Franse dorpstaferelen voorstellen.
Ook hangen er aan de buitenzijde van het terrein grote, door voormalig sportvrouw [shorttrack] Monique Velzeboer gemaakte, foto's.

De opening verliep in een feestelijke en dankzij Erica Terpsta uitgelaten sfeer. Daarin kwam, behalve het werk van het Lilianefonds, ook de fotografe Monique Velzeboer extra in beeld mede dankzij de door koningin Beatrix verleende koninkijke onderscheiding die door de burgemeester van Velzeboers woonplaats Noordwijk, burgemeester Groen werd uitgereikt. Het fonds mocht ook nog eens van de Monique Velzeboer Foundation een cheque van 130.000 euro in ontvangst nemen.

Om het fonds extra op deze jubileumgelegenheid te steunen fungeerde Jaap Jongbloed deze avond, geassiteerd en soms overruled door Terpsrtra als veilingmeester . Door dit koppel werd de verkoop van 5 kunstwerken [van objecten van exposerende kunstenaars en van een foto van Velzeboer] een groot succes. 

Voor een impressie van de Beeldene expositie dd. 9 juni 2010 klik op Liliane
 
Het 'mooiste plein van Nederland', aldus Rombouts op de opening van de Beeldenexpositie. Hoewel met moeite kon de gemeente tussen alle evenementen door de Parade twee weken aan het Lilianefonds ter beschikking stellen. foto's © paul kriele, 10 juni 2010.
Hierboven wordt Kees van den Broek, directeur van de Stichting Lilianefonds, door Jaap Jongbloed geïnterviewd.

Verder bijgaand de twee sterren van de avond die de 'openingsshow' presenteerden, te weten Jaap Jongbloed en Erica Terpstra


foto's © paul kriele, 10 juni 2010.

Toespraak fondsdirecteur Kees van den Broek
Van den Broek: 'Het concept, dat 30 jaar geleden is begonnen om kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden te helpen, staat nog steeds overeind.
Het fonds blijkt in 2009 90.000 kinderen geholpen te hebben en 17 miljoen euro te hebben besteed aan hulpverlening.
'De kinderen worden ook na de eerste hulp niet losgelaten en in voortgaande jaren begeleid en ondersteund, aldus Van den'Broek.

Jongbloed, bleek, aldus de toespraak van fondsdirecteur Kees van den Broek al ruim 20 jaar [als eerste journalist die zich bij het fonds meldde] een actief donanteur te zijn.  'Jaap is nooit weggegaan,' zei de fondsdirecteur. 'Maar er zijn nieuwe mensen bijgekomen.' Daarmee verwees de directeur o.a. naar  de voormalig sportvrouw  Erica Terpstra, die pas als ambassadeur van het Lilianefonds was toegetreden.

Door Van den Broek verwoord, betekent de beschikbaarstelling van dit 'mooiste plein van Nederland' een fantastisch jubileumcadeau voor het Lilianefonds.
Van den Broek was verbaasd dat het fonds 3 weken lang de Parade 'die veranderd is in een Italiaanse Plazza', mocht hebben. 

De openingshandeling
Op verzoek van EricaTerpstra diende het publiek, zodra het aftellen en de druk-op-de-knop was geschied, zich in een wave uit te laten, zoals rechts met burgemeester Ton Rombouts en echtgenote en links op die foto Geert van de Ven van voorheen Appèl detachering. foto's © paul kriele, 10 juni 2010.

de veiling van kunstwerken tbv het Lilianefonds
De eerder hier gesuggereerde naam van Rob Hendriks van Banning advocaten blijkt onjuist te zijn. De ware naam weten we -nog- niet. 
Deze NN meldde zich geregeld als bieder op een van de kunstwerken en wordt hier door Terpstra naar voren gehaald.
Een kandidaat-koopster die het met haar bod net niet haalde omdat ze overtroffen werd door de mannen in het publiek...
Jos Reuser op de rug gezien, fungeert als 'notaris' met assistentes bij Bert van der Els van Heijmans [l] Van der Els kocht voor zichzhlf een foto gemaakt door  Monique Velzeboer van een gehandicapt kind.[foto rechts onder] -Boven: Sportvrouw Terpstra huldigt de kopers die bedragenvan 10- 30.000 euro op een van de kunstwerken hadden geboden en ook hadden binnengehaald voor hun bedrijf.
-Rechts: Wim Louwers van de Bossche Rabobank, midden een onbekende koper en links Bert van der Els van Heijmans.Van de Monique Velzeboer Foudation kwam er ook nog eens een cheque binnen van € 130.000  opghaald door onder meer de kalnderverkoop De te veilen kunstwerken waaronder een typisch Velzeboers foto van een gehandicapt kind en een kunstwerk van Tjkikkie Kreuger .
De opbrengst  bedroeg  € 56.000 .
Een muzikaal optreden van Quirene Melssen [r.]. Hutten catering verzorgde de magen van de gasten met exquise hapjes en wijnen. Rechts Hedwig Dona en midden Neeltje Sindorff.

-Boven: De koninklijke onderscheiding [Ridder in de Orde van Oranje Nassau] voor fotografe Monique Velzeboer door de burgemeester van Noordwijk Groen.
-Rechts boven: de beide burgemeesters Groen en Rombouts. 
-Onder: de uitreiking van de Lilianefondskalender 2011
.

foto's © paul kriele, 10 juni 2010.

Voor een impressie van de Beeldenexpo dd. 9 juni 2010 klik op Parade
Het evenement was een van de projecten van ArtishockEvents.nl

Terug naar boven