Binnendiezeconcert met Floris Onstwedde

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2004 Op dinsdagavond 14 september 2004 vertrokken 6 boten met belangstellenden voor het Binnendiezeconcert van Alveare. De tocht ging buitenom via de stadsgracht, Grote Hekel en Grote Stroom naar het Herman Moerkerkplein. Daar concerteerden 12 musici olv dirigent Anne de Vries, voormalige hoboïst van Het Brabants Orkest.
Echter het weer zat de musici niet mee, door de kou bleken de instrumenten niet optimaal gestemd en ook stond sommige vingervlugge vingers wat stijf. Al met al werd het dankzij het virtuose spel een unieke en genoeglijke avond ondanks de dreigende wolken en de wat opstekende wind bleef het droog op dit rustieke plekje bij dat bekende Bossche water.

Links onderweg op de Kerkstroom en rechts varen de boten olv de bomers van de Stichting Binnendieze ter hoogte van Bastion Oranje. foto's © gerard monté, 14 september 2004.
De boten stomen op richting Grote Hekel, hier gefotografeerd langszij de Zuidwal . Rechts de bruggen in de Grote Stroom nabij de Zusters van de Orthenpoort.  

   De explicateur bracht het programma kort en informatief in beeld telkens voor aanvang van een nieuwe onderdeel. Dat programma bestond uit werken van Haydn, Mozart en Stradella
-Boven: De virtuoos spelende solist Floris Onstwedde gaf een extra speels accent aan dit avondconcert.
Floris was onlangs te gast bij het jaarlijks Prinsengrachtconcert in Amsterdam.

- Rechts de dirigent Anne de Vries die 40 jaar als musicus [hoboïst] bij Het Brabants Orkest speelde.Een indruk van de toeschouwers: vanaf 6 boten werd het concert gevolgd.
foto's © gerard monté, 14 september 2004.

Ruud Bokelo van de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch is de initiatiefnemer van deze reeks concerten. 
Op de terugweg klonk over de Bossche stromen nog enige bekende klanken waaronder de Lodewijk XIV mars, beter bekend als de Eurovisiemars.

-Links: Bij het afscheid van de bezoekers en de solist en zijn familie in de Molenstraat, poseerde Floris nog even voor de fotograaf en gaf er nog een deuntje weg!
-Boven: Bij terugkeer was de avond al gevallen en bracht de elektriek wat sfeer  over het water .


foto's © gerard monté, 14 september 2004.
 

Terug naar boven