Vernieuwbouw in 'In de Boerenmouw'

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2004 Bouwbedrijf P & O ’s-Hertogenbosch b.v. realiseert in het steegje ‘In de Boerenmouw’ twee stadswoningen. Die zijn uniek te noemen omdat ze niet alleen in moeten passen in een historische omgeving, ze refereren ook naar de droogzolders die er voorheen stonden.

Een  indruk  van de twee nieuwe grondgebonden stadswoningen in 'In de Boerenmouw'. 

foto's © gerard monté, 12 december 2004.
Projectontwikkelaar Roel Gielen biedt de twee huizen van circa 450 en 750.000 euro te koop aan.

In 'In de Boerenmouw' wordt een laatste gat gedicht met unieke stadswoningen.
foto's © gerard monté, 9 september 2004.
 

Ontwerper is Miel Wijnen van het gelijknamige architectenbureau Wijnen in de St.Jacobsstraat. Projectontwikkelaar Roel Gielen heeft het beheer en de verkoop van deze 700 resp. 450 kub grote huizen die bovenop een flinke kelder staan en zelfs een eigen tuin hebben. Markant van deze hoogstaande bouw zijn de houten jaloezieën die voor de glazen puien hangen. Deze verwijzen naar de houten droogzolders die zich daar boven enkele –toenmalige - pandjes bevonden.
Maar nu zetten die lamellen in de avonduren het straatje van binnenuit in het licht en overdag laten ze licht naar binnen door. Dat maakt het- als donker bekend staand straatje- wat toegankelijker.
Hoewel de huizen, die nu in de verkoop gaan, in 2002 waren genomineerd als ‘nieuwbouw ingepast in een historische omgeving’, kreeg het unieke ontwerp toch niet een eerste plaats. Eind dit jaar verwacht projectontwikkelaar Roel Gielen de oplevering.

---------------------


Terug naar boven