Uitgebreid MRSA-onderzoek in Oosterhof

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-05-2012 | Gewijzigd op: 02-05-2012
Verpleeghuis Oosterhof gaat samen met het Jeroen Boschziekenhuis en de GGD onder patiënten en het personeel een uitgebreid onderzoek uitvoeren als vervolg op het aantreffen van de besmetting door de MRSA-bacterie de vorige maand.
Van alle medewerkers en bewoners wordt een kweek afgenomen. Daarmee kan de bron worden gelokaliseerd. Dat gebeurt  in week 19 vanaf 8 of 9 mei 2012 door het eigen personeel van Oosterhof en pas nadat eerst iedereen hierover is ingelicht.
'De afgelopen jaren had het verpleeghuis vaker te maken met de MRSA bacterie. Daarom is nu besloten tot een grondiger en meer uitgebreide  aanpak,' zegt het  Raad van Bestuurslid Guus Bannenberg, 'omdat steeds de bacterie hardnekkig was en telkens terugkeert.' 

Bericht  over MRSA bacterie in Oosterhof dd. 23 april 2012.
Bij een routinecontrole in verpleeghuis Oosterhof aan de Eemweg is bij een medewerker en een cliënt de MRSA-bacterie aangetroffen.  De eerst maatregelen betreffen het thuis houden van de medewerker. Bestuurslid Guus Bannenberg wil niet zeggen om welke afdeling het gaat. 'Deze MRSA-bacterie is op zich niet zo gevaarlijk daarom richten we ons in overleg met de GGD op maatregelen die bestaan uit het afschermen van zowel de medewerker, die dus thuis zit, als van de patiënt/bewoner. Op dit moment vindt er een zgn. kringonderzoek plaats onder de collega's van de medewerker. Tevens scheiden we de afdeling af van de rest van het tehuis. Daarmee willen we juist de verspreiding van de bacterie, die resistent is voor anti biotica, voorkomen,' aldus Bannenberg.
Over een termijn kan Bannenberg zich niet uitlaten. 'Pas als  zaak weer schoon is kan de medewerker terugkeren en de afdeling weer worden heropend .'
 
Verpleeghuis Oosterhof  op Oost.

foto © paul kriele, 20 september 2010.