Restaurant Croy-De Pettelaar stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-03-2019 | Gewijzigd op: 15-03-2019
Restaurant Croy op de Petteaarse Schans stopt. Exploitant Jan Franken gaat de huur opzeggen omdat de inkomsten niet naar verwachting waren.
De Bossche vestiging van Croy opende op vrijdag 18 juni 2010 [zie bericht hieronder]. Voor de eigenaar van de voormalige boerderij van Joop Olderaan  en vervolgens een pannenkoekenhuis en daarna restaurant De Pettelaar van Michel Teulings [vanaf 1984], Built to Build [aankoop mei 2008] gaat vanaf eind 2019 het pand te huur aanbieden.
 
Bericht van 19 juni 2010 Opening Croy -de Pettelaer

Vanmiddag - vrijdag 18 juni 2010 -heeft wethouder Bert Pauli restaurant Croy-de Pettelaar op de Pettelaarsche Schans geopend. Het geheel gerestylde 'De Pettelaar' is de derde vestiging van het Croy concern. In Aarle Rixtel staat het kasteel van Croy, het hoofdkantoor van waaruit de veehouderij, de bierbrouwerij, groenten -en fruitteling worden beheerd. 

Croy de Pettelaar straalt een gemoedelijk Brabantse sfeer uit en is gericht -gezien de schappelijke prijzen op een grote doelgroep. De sfeer is huiselijk door het gebruik van veel hout in de meubels en de lambrizering.
 
Van Croy ontving Pauli een mand met regioproducten die hij schonk aan verzorgingshuis Zuiderschans. De Pettelaar, voortaan Croy-de Pettelaar lijkt nog steeds op een boerderij maar is sinds mensenheugenis een volwaardig restaurant.
Toespaken van exploitant Jan Franken en wethouder Bert Pauli. De ceremoniemeester Harry van den Berselaar in gesprek met de gastheer en de wethouder.

foto's © paul kriele, 18 juni 2010.
  
Jan Franken,de exploitant sprak over 'een hele bevalling' die aan de komst van Croy in Den Bosch vooraf is gegaan. Maar Franken wilde niet op de ambtenaren mopperen. Hij gaf wethouder Bert Pauli zelfs diverse complimentjes dankzij wie de Bossch vestiging voorspoedig aan een vergunning werd geholpen.

Wethouder Bert Pauli tipte nog even de positie van de stad aan als Hoofdstad van de Smaak en als meest gastvrije stad van Nederland. 'Gastvrijheid hoort bij eten en gezelligheid  en daar staat Den Bosch om bekend,' aldus Pauli die de agrarische sector die in Brabant 35% van de economie uitmaakt nog eens een hart onder de riem stak.
 
De huiselijke sfeer van Croy Pettelaar met links boven de bar. Daar zijn de Helmondse interieurschilders Riny en Jos Coolen weken mee bezig geweest en ze kregen niet voor niets van exploitant Franken een extra pluim op hun hoed. 

foto's © paul kriele, 18 juni 2010.
 
Foto links onder Julia van Hoof en Talisa Hendrickx van de vliegende Croy-brigade.

foto's © paul kriele, 18 juni 2010.
 Rini Coolen [m], de Helmondse interieurschilder, die met zijn broer Jos, het interieur van Croy- De Petteraar een  warme en huiselijke uitstraling bezorgde. 
 
-De openingsceremonie werd omlijst door de Duketown Barbershop Singers met dirigent Marion Zwanenberg-Neefs.
-Rechts: op de voorvrond dr. Zwanikken en Joke Zwanikken-Leenders van de 'Verwenzorg'.

foto's © paul kriele, 18 juni 2010.
 
-Rechter foto's: Vlnr: de bedrijfsleider Terry Mc Sweeney, Dennis Jansen van Movement Real Estate en Bas van Hoof van Build to Built [Groenewoud die de eigenaar is van het complex] en wethouder Bert Pauli.
-Bovenste rechter foto: Jan Oldereaan, links vooraan, wiens vader de eerste exploitant was van de uitspanning Boerderij De Pettelaar
-Bedrijfsleider Terry Mc Sweeney uit Ierland die zijn plekje in Brabant heeft gevonden en in de voorbereidingen veel werk heeft verzet, aldus Franken.


foto's © paul kriele, 18 juni 2010.
.
 

Terug naar boven