Op boot van Bosch Parade kunst van gedetineerden

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-06-2015 | Gewijzigd op: 11-06-2015
Tijdens Bosch Parade 2015 is in het Jeroen Boschhuis op Markt 61 [ingang zijde Burg. Loeffplein] een uniek selectie te zien van kunstwerken, gemaakt door gevangenen uit 7 Europese instellingen.
In die gevangenissen zijn de gedetineerden mbv kunstenaars in de voorbije twee jaar actief geweest en hebben zij zich laten inspireren door het werk de ‘7 hoofdzonden van Jeroen Bosch’.

Het project Learning partnership, dat met Europese subsidie is opgezet, maakte het mogelijk dat gevangenen uit die instellingen bij elkaar op bezoek konden gaan [partnership] om van elkaars werkstukken en sociale vaardigheden te kunnen leren [learning].
Aan Learning partnership deden mee: kunstenaars en ex-gedetineerden uit Portugal, Griekenland, Noord-Ierland, Polen en de UK.
Achtergrond van die uitwisseling was resocialisatie.
Aanmelden expositie via ankietil@icloud.nl
Zie www.changeschances.com [Nederland] www.apele.org 
[Portugal], www.esc-film.com[UK]


Daarnaast zullen bewoners van Exodus en medewerkers [kunsteducatie] van de PI in Vught en van Krimpen aan de IJssel, met hun kunstwerk deelnemen aan Bosch Parade [vanaf 18 juni 2015]. www.boschparade.nl


Op vrijdag 19 juni 2015 vindt ’s morgens in Theater Artemis een seminar plaats onder de titel ‘Meet me at the Turning Point’ Info: welmoedyip@gmail.com
In de namiddag is er in het Jeroen Boschhuis [Markt 61 zijde Loeffplein]
de expositie van de kunstwerken, zoals hierboven beschreven.