Alsnog geld voor Bosch [boten-] Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2018 | Gewijzigd op: 18-01-2018

Bosch Parade, editie 2016. met een
door asielzoekers gedragen vogel van bamboe.


foto © toine janssen, 16 juni 2016.
.............................................................................................

Na een gesprek stelt de gemeente alsnog geld beschikbaar voor de Bosch Parade. Dat blijkt na gesprek van wethouder Huib van Olden met de stichting DeTijdvaarders, de organisator van dit botenevenement op de Dommel. Het betekent onder meer dat de gemeente De Tijdvaarders een voorschot van € 25.000 geeft als zekerheidsstelling om de aanloop [voorbereidende werkzaamheden door de kunstenaars] mogelijk te maken. 

Bericht van 2 oktober 2017  Geld voor  [Boten-]Parade en Blauwe Engelen. 
In een enigszins verwarde,  maar wel rustig verlopen raadsvergadering van dinsdagavond 31januari 2017 werd aanvankelijk, zowel qua tijdstip, als qua belang overheerst door de protesten vanaf een bomvolle tribune tegen de windmolens, die onder meer op De Rietvelden worden geplaatst. De molens komen er vanwege een energie neutrale gemeente in 2020. Dat is al in 2014 door de raad besloten, maar over de locaties wordt nog apart vergaderd.

In het onderwerp ‘Bosch legay’ de noemer  onder het voortzetten van de effecten  van het Jeroen Boschjaar, die in een Brand Marketing- aanpak moeten worden voortgezet, passeerden onder meer Bosch Parade. De raad bleef voet bij stuk houden om toch maar jaarlijks  € 100.000 subsidie te verlenen, met voor 2018 een ton extra. Alleen PvdA, SP, gewoon-Gedreven, de Bossche Groenen en GroenLinks wilden nog wel over een extra ton praten..
Burgemeester Rombouts zegde toe in een nazorggesprek met stichting DeTijdvaarders over haar plannen te willen praten.

Ook Blauwe Engelen [gastvrouwen en gastheren] kregen in dat complete verhaal [Bosch Legacy] de wind mee. Deze pure vrijwilligersorganisatie werkt met een klein budget en begint op 9 februari met een info- en intakeavond.