Bosch –Boten- Parade nu ook digitaal te bekijken

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-08-2011 Het trio Pim de Bilde [grafisch kunstenaar] en de boers Matthijs en Daan Olislagers [ICT-ers/informatica] bedachten de idee de ‘Bosch –Boten – Parade’, die in juni voor de 2e keer over de Binnendieze trok, digitaal weer te geven.
Daartoe plakten zij op de stijlen van de Geerlingse Brug stickers [QR-code*], die je –na het scannen- toegang geven tot de door hen vastgelegde opnamen van de ‘Bosch Parade’.
Dat scannen kan alleen ter plekke en alleen via een[internet!] mobieltje [app] of Ipad.
Er is door hen bij de Geerlingse Brug gefilmd, zodat je- met die QR-codes- ter plekke ook de sfeer kunt proeven.

Naast Pim de Bilde [niet op de foto] zijn het Matthijs Olislagers en diens broer Daan die dit idee bedachten en uitvoerden. -Boven: Met een app of Iphone kunnen de stickers met de QR-code [er zijn er 24] worden gescand.
Een app of een Ipad heeft de applicatie om-  na het scannen - de beelden van de 'Bosch Parade' editie 2011 op te roepen. foto's © matthijs olislagers en paul kriele, o.a. 6 augustus 2011.

Op de brug zitten 24 stickers, zodat er 24 boten compleet met informatie over de ontwerpers en bouwers langs komt. ‘Juist op de locatie beleef je de ‘Bosch Parade’ nog het best. Daar moet je niet voor thuis gaan zitten,’ zegt Matthijs.

Pim de Bilde deed het kunstzinnig, grafisch traject en Matthijs en Daan Olislagers, die beiden een Informatica-opleiding aan AVANS afrondden, de films en de digitale techniek. De twee hebben een ICT-bureau ‘Raak ICT’ opgericht, dat binnenkort een pand in de St.Josephstraat gaat betrekken. Hun vriend Pim de Bilde is een gerenommeerd kunstenaar en eigenaar van Grafisch Station.

Matthijs en Daan zijn allebei verrukt van de nieuwe media. ‘Het is gewoon leuk om zo’n evenement op deze unieke manier te kunnen vastleggen en digitaal door te kunnen geven.

De drie hebben nog meer pijlen op hun boog staan, maar in ieder geval hebben hun toekomstige activiteiten op hun geboortestad Den Bosch betrekking. Ze zijn mede door hun moeder, de schrijfster Annemarie Bon, bezield geraakt over de sfeer en het kleinschalige karakter van de provinciehoofdstad, die eigenlijk maar een dorp is.

*QR-code betekent Quick Response

Via www.geerlingsebrug.nl volgt een impressie hoe passanten met hun app of Ipad  'Bosch Parade' nog eens beleven.

Terug naar boven