Bosch Boten Parade in 2012: grootser en breder op de Aa

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-10-2011 | Gewijzigd op: 13-10-2011
Volgend jaar [eind juni 2012] vaart de Botenparade  [de 'Bosch Parade'] over de Aa. Dat heeft de organisatie besloten door de groeiende belangstelling van kunstenaars, groepen amateurs en vrijwilligers én van het publiek. De Aa biedt mogelijkheden voor grotere vaartuigen en de oevers geven meer ruimte aan het publiek. 

Bosch Parade in 2011.
-Boven: GlasinLood, ook geïnspireerd op Jeroen Bosch van Jaap Godrie en WalterBreukers.
-Rechts boven: Laatste Oordeel.
-Rechts onder:  De Verzoeking van de Vereniging Ascoltate
.

foto's ©  ellen elemans, 17 juni 2011.

Het evenement is  - in de aanloop naar het Jeroen Boschjaar in 2016- geïnspireerd op werk en thema's van Jheronimus
Bosch. De ontwerpen van de kunstzinnige boten, groepen en/of mobielen is de basis ongemotoriseerd en akoestisch.
De derde editie van Bosch Parade start bij de Bartenbrug (hoek Muntelbolwerk/Graafseweg) en vaart langs de Noordwal en de Van Weeghensingel naar de Citadel.

Beeldende kunstenaars, theatermakers, choreografen en dansers, componisten en muzikanten, ontwerpers en architecten, alle kunstenaars werken voor de uitvoering van hun project samen met vrijwilligers uit ’s-Hertogenbosch. Afgelopen jaren gebeurde dat met onder meer koren, een fanfare, een duikvereniging, een dansschool, vuilnismannen, schoolkinderen, bodybuilders en ad hoc samengestelde groepen. Het Bosch Parade-team van artistiek leider Miesjel van Gerwen en projectcoördinator Marc Eysink Smeets verbindt de kunstenaars uit binnen- en buitenland met groepen, werkplaatsen en individuen in de stad. 

Voor  Bosch Parade 2012 roept de Stichting Jheronimus Bosch 500 kunstenaars op hun plannen in te dienen
Kunstenaars, amateurverenigingen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@boschparade.nl of via de rubriek vraag en aanbod op www.boschparade.nl. daar staan ook de voorwaarden voor deelname op.



Terug naar boven