Ook politiek protest tegen herstel Koningsbrugge

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2004 | Gewijzigd op: 01-01-2014
Stopzetting restauratie Koningsbrug geëist - 5 november 2004
In een interpellatieverzoek eisen drie fracties - VVD, DE STADSPARTIJ en Bosch Belang -stopzetting van de werkzaamheden rond de Koningsbrug in de Keizerstraat.

Partijen volgen kritiek op Koningsbrug bericht dd. 5 november 2004.
De toog van de Koningsbrug is in de week 8-13 november 2004 rondom dichtgemetseld.
- foto © paul kriele, 14 november 2004.

Na de VVD gaan nu ook Bosch Belang en de DE Stadspartij mee in de kritiek die Peter Verhagen, heeft op het niet openleggen van de historische Koningsbrug in de Keizerstraat. De voormalig projectleider ‘Restauratie Binnendieze’ zegt dat daar vaste afspraken over liggen en dat nu – met het oog op een bereikbare parkeergarage van de gemeente- daarvan ineens wordt afgeweken. De fracties dienen een interpellatieverzoek in, dat komende dinsdag 9 november 2004- bij de begroting - ter sprake komt. De politiek wil stopzetting van de werkzaamheden.

Overzicht van de situatie die eind oktober 2004 is ontstaan.
foto's © gerard monté, 4 november 2004.
De toog van de Koningsbrugge over de Binnendieze, die extra wordt verstevigd.

Rumoer rond restauratie Koningsbrugge bericht dd.  2 november 2004.
De Keizerstraat is lange tijd afgezet geweest ivm de te verwachten openlegging van de Binnendieze! Recent- eind oktober 2004- bleek dat de Binnendieze niet wordt opengelegd. Bij de synagoge aan de overkant waar de Dieze onderdoor stroomt, is dat juist wel gebeurd.. Ook daar gaat het om een kort stukje. Dat  aspect 'korte' is nu een van de argumenten voor niet-openlegging. . 
Eveneens gaat het-aldus de gemeente- om een goede bereikbaarheid van de al veelbesproken parkeergarage! 

Herstel Koningsbrugge in de Keizeststraat. foto's © gerard monté, 27 oktober 2004.

Protest oud-Binnendiezeprojectleider  bericht  dd. 2 november 2004.
Door een protest van Peter Verhagen, het voormalig hoofd restauraties Binnendieze, [‘Binnendieze verpruts’ in Brabants Dagblad 2-11-2004] is de politiek gaan reageren. De VVD wil duidelijk krijgen waarom -in tegenstelling tot de oorspronkelijke afspraken- de Binnendieze nabij de Koningsbrugge niet meer wordt opengelegd.
Bovendien vraagt de VVD fractie, die in haar verzoek aangeeft, dat zij steeds voorstander van openlegging is geweest, of het nog haalbaar is de Koningsbrugge terug te brengen in het straatbeeld en welke kosten daarmee gemoeid zijn. 
De liberalen besluiten hun brief met de vraag of de bereidheid daarvoor aanwezig is en de werkzaamheden zolang kunnen worden gestaakt? zie voor vervolgacties pagina Binnendieze
© paul kriele


Terug naar boven