Groot Genoegen trekt er Vlaamscafé/restaurant by

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2010 | Gewijzigd op: 01-07-2010
Restaurant 'Het Groote Genoegen' gaat uitbreiden. Het restaurant, dat onder leiding staat van de 30-jarige Björn van Stiphout [geen familie van de Bossche horecafamilie van Stiphout] trekt er het kleine sieradenwinkeltje bij. Dat deel was in de jaren 40-50 een garage.
In die 'aanbouw' komt een bar voor de Vlaamse bieren [Trappistensoorten] en een uitgifte van de centrale keuken, die in het bestaande linker deel van het pand op Achter het Stadhuis blijft en verder niet wordt gewijzigd, aldus Tonny van Stiphout, de vader van Björn. De inrichting heeft veel weg van  een oude refter met kloosterbanken.

De verbouwing is al begonnen en de Van Stiphouts hopen dat karwei eind juli 2010 te hebben afgerond.

Het pand Achter het Stadhuis 10 dat al jaren bekend staat als Vlaamsch Eetcafé/restaurant. Vroeger heette het 'Plaats Royaal' en was het een deftig renteniershuis met een poort in het midden, aldus Mosmans in 'Voorname Huizen'. Op de voorgrond het kleine pandje [voorheen sieraden] dat bij het restaurant wordt getrokken.

foto's  © paul kriele, 28 juni 2010.

De voorgeschiedenis van het huidige Het Groote Genoegen is dat in1991 M. Kops er begon met Grand Café Hemingway. In de jaren eind negentig startte de Vlaamse Rita de Bock er haar Vlaams eetcafé/restaurant, dat een druk bezocht etablissement was door de gastvrije opstelling van De Bock, de moeder van de tv-ster en royaltywatcher Marc van der Linden ][*Vught, 6 oktober 1969]. De Bock kocht de zaak van Kops.
Maar Rita heeft ook nog dochter Luciënne van der Linden, die boven het Groote Genoegen het café 'de Euforie' heeft geleid.

Intussen hebben de gebroeders Kloosterman  de scepter overgedragen aan Björn van Stiphout, die al voor diens overname in 2004 daar werkte.