Hennie Forger-Adriaans koningin-schieten in Maren

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2010 | Gewijzigd op: 29-06-2010
Ma Oetel heeft er een nieuwe titel bij. Hennie Forger-Adriaans zoals ze in haar burger leven heet, is koningin geworden van het koningsschieten bij vrouwen op de gildedag van het Maren-Kessels gilde St. Lambertus. Dat koningsschieten is het hoogtepunt van de jaarlijkse kermis die nu in het dorp aan de gang is. 
Vandaag -maandag 28 juni 2010 - schoot Hennie de vogel van zijn sokkel.
Dat het gildle haar als enige buitenstaander had uitgenodigd kwam doordat het gilde uit het dorp aan de Maas zo'n tachtig man elk jaar op de eerste zondag in de meimaand in de café's van Ma Oetel in de Torenstraat 12-14 gastvrij wordt onthaald op koffie en chocoladebol.

-Hierboven: Hennie Forger-Adriaans, die als toevallige gast zo maar burgerkoning werd bij het jaarlijkse koningsschieten van het gilde in Maren-Kessel.
-Links: de diverse vogels die vandaag het mikpunt waren van het kermis koningsschieten in Maren-Kessel.


foto's © paul kriele, 28 juni 2010.
 
Het gilde St. Lamberrus telt zo'n  60 leden. Burgemeester Sjoukje Haasjes schoot vandaag als eerste en Jan van IJzendoorn, de bestaande koning, kwam als tweede, maar verlengde zijn titel niet.
De koningen schieten met een jachtgeweer [hagel] en de overigen  met een flaubert [een kogel].

Kevin van  de Hurk burgerkoning [s-schutter] van het gilde St.Lambertus.. Gerard van Schijndel, die Jan van IJzendoorn [ koning in 2009] van zijn troon 'schoot'. Van Schijndel was ook in 2000 koning bij St. Lambertus.
Het rijtje koningen, vlnr koningsschutter Gerard van Schijndel, hoofdman Jeroen Swinkels, de dagkoning Gijs Bakker, burgerkoning Kevin van de Hurk, jeugdkoning Bram van Rossum en burger koningin Hennie Forger-Adriaans. De 8-jarige Bram van Rossum een veelbelovend jeugdkoning. Bram is al voor het derde jaar jeugdkoning
foto's © paul kriele, 28 juniu 2010.


Terug naar boven