Herziening start ombouw Rosmalen-Geffen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2003
Het bord waarmee Aannemer 'De Poort van Den Bosch', de aanleg aankondigt.

foto © gerard monté 2 november 2003.

De start van de ombouw van de rijksweg Rosmalen-Geffen is uitgesteld. Door een vertraging in de procedure, waardoor de vergunning van de provincie uitbleef, kon aannemer De Poort van Den Bosch maandag 18 augustus 2003 niet beginnen. 
Hierdoor is de afslag naar Berlicum nog open voor het verkeer.

Criterium in deze procedure is dat aan de omleiding voor het verkeer bepaalde kwaliteitseisen zijn verbonden waaraan de aannemer moet voldoen. Dat plan is alsnog ingediend en wacht op instemming van een provincie die in haar werk vertraagd wordt door vakantie houdende ambtenaren....

Start ombouw Rosmalen-Geffen bericht Bastion Oranje dd. 3 augustus 2003.   
Maandag 11 augustus 2003 beginnen de voorbereidingen voor de ombouw van de A50 tot autosnelweg A59. Deze weg van Rosmalen naar Geffen krijgt nabij Den Bosch enkele kustwerken [viaduct Maliskamp] en voorbij Vinkel een nieuw profiel. De combinatie de Poort van Den Bosch gaat eerst de bomen tussen Maliskamp en het Autotron kappen. Daar komt tijdelijk een noodweg om even westelijker het nieuwe tracé te kunnen aanleggen.

De op - en afritten en het viaduct in het traject van de Berlicumseweg naar de A2 worden verruimd tot een gedeeltelijk klaverblad.De aanleg van de nieuwe autoweg is - als eerste - een combinatie van publiek/private samenwerking omdat overheidssubsidie uitbleef. 

Het karwei, aangenomen door de Bossche Poort, moet voor 2006 zijn afgerond. In de Bossche Poort participeren: Koninklijke BAM, NBM nv, Bioskalis bv en Fluor Daniel bv.

Meer indrukken over de ombouw in het infocentrum van De Bossche Poort nabij het Autotron.