190-jarige congregatie begint Spiritueel Huis

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-07-2010 | Gewijzigd op: 17-07-2010

De 'Zusters van de Choorstraat', die op 7 juli 2010 haar 190-jarig jubileum vierde, openen een Huis voor bezinning en spiritualiteit. De zusters -officieel de Congregatie Dochters van Maria en Joseph -zien hierin een eigentijdse doorstart van hun zustergemeenschap, waarvan er in Den Bosch nog geen 30 over zijn.

Indat 'Huis' dat in het klooster aan de Papenhulst is ingericht, kunnen vrouwen terecht die op zoek zijn naar spiritualiteit en gemeenschapszin. Daar worden lezingen en trainingen gegeven op christelijk en spiritueel gebied. De orde ziet er een kansin dat vrouwen zich zullen aansluiten bij de congregatie, in de vorm van een geassocieerd lidmaatschap of door  in te treden. ileum

De congregatie werd in 1820 opgericht om Bossche armen en kansarmen een nieuwe kans in hun leven te bieden. Tussen 1890 en 1940, toen de zustergemeenschap een grote groei door maakte, richtten zij zich op onderwijs- en zorgtaken, specifiek op dove en slechthorende kinderen, kinderen met een beperking. Ook in Brazilië, China, Indonesië en Congo gingen de zusters aan het werk.

Zie ook  het Huis voor Spiritualiteit op www.congregatiedmj.nl. de site die nav het jubileumfeest werd gestart.