Frans lintje voor Wim Claessen

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2010 | Gewijzigd op: 23-10-2010
Voormalig directeur van het Theaterfestival Boulevard Wim Claessen kreeg bij de start van Circo Circolo vrijdagavond 22 oktober 2010 in Liempde de Franse onderscheiding Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres opgespeld. Die erkenning en eer werd de in Vught woonachtige Claessen toebedeeld vanwege zijn verdienste voor het circus, met name voor Franse alternatieve circus-theatergroepen. Claessen is degene die Cirque Plume en -met de editie van Circo Circolo 2010 - 'Secret' van het gezelschap Cirque Ici, naar Nederland haalde/ haalt.

Claessen heeft zijn voorliefde voor het circus ook nog eens bestendigd met de instelling van een theater-circusopleiding aan de Fontys in Tilburg.
 
Wim Claessen met een Frans lintje beloond voor zijn inzet voor het [Franse] theater-circus.

foto © gerard monté, 3 juni 2007.

De voormalig directeur van Bosse Nova was lid van de stuurgroep 800 in1985 en initiator van de opera Aïda [1988], voormalig voorzitter van Pink Pop en van het Theaterfestival Almere. Beroepsmatig was Claessen directeur van het Stedelijk Bureau Jeugd.  
In november 2004 kreeg Claessen van burgemeester Jan de Groot van Vught de versierselen opgespeld behorend bij de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau.