Kies św Bossche ‘Stuk van het Jaar 2014'

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-07-2014 | Gewijzigd op: 17-07-2014
De verkiezing van het ‘Stuk van het Jaar’ [2e editie] laat bijzondere archiefstukken uit Nederlandse archieven zien. Dat kunnen interessante, vreemde, mooie of spannende stukken zijn. De uitverkiezing sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis: ‘Vriend & Vijand’. In de maand oktober is de landelijke verkiezing.

Het Stadsarchief ’s-Hertogenbosch houdt voorafgaand daaraan een voorverkiezing. Doe mee en stuur uw keuze voor uw Stuk uit ’s-Hertogenbosch 2014 nu in!

Twee Bossche voorbeelden van
'Stuk van het jaar 2014'
.
Rechts een schepenacte over de brand van 1584 in de middentoren van de Sint Jan.   
 
   Links een oude foto van 1876 van de overstroming  van de Parade en de Peperstraat.Via de link Stadsarchief hieronder volgen er nog twee keuzemogelijkheden.

De medewerkers van het Stadsarchief kozen vier voorbeelden. Het thema ‘vriend en vijand’ is daarbij ruim opgevat. Niet alleen keken we naar het voor de hand liggende thema oorlog. Ook water, vuur en liefde horen tenslotte tot ‘vriend en vijand’. De originele stukken zijn te zien in de vitrine van het Stadsarchief.

Kies uw favoriete ‘Stuk van het Jaar’  voor ’s-Hertogenbosch. Maak vóór 15 augustus uw keuze voor één Bosch stuk (1, 2, 3 òf 4) kenbaar via deze link  Stadsarchief