H. Laurentiusviering: archivarissen gingen de boot in

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2011 | Gewijzigd op: 29-03-2011
Vanmorgen -dinsdag 29 maart 2011 -vertrokken 50 archivarissen van Brabantse archieven vanaf de St.Janssingel met de 'Oude Dirk' naar Engelen/ Bokoven. Het was het begin van de jaarlijkse viering van de H. Laurentius, de patroonheilige van de archivarissen [en bibliothecarissen].
De nieuwste aanwinst van Rederij Wolthuis ging van wal onder leiding van archivaris Rob van de Laar*. Met assistentie van Jac Biemans werd het tochtje over de Dieze verlevendigd met een historische toelichting.

*Van de Laar is officieel Hoofd bureau externe dienstverlening en Jac Biemans is medewerker educatie en p.r. .

Eenmaal per jaar hebben de Brabantse archivarissen een  feestelijke dag, die valt op de dag van hun patroonheilige, de H. Laurentius.

-Boven: De St.Janssingel waar de groep van 50  mannen/vrouwen zich verzamelde. Op de steiger van Rederij Wolthuis ging men van wal met de rondvaartboot 'de Ouwe Dirk'.
-Rechts: een toparchivaris, maar dan in ruste, voormalig rector en bisdomarchivaris dr. Jan Peijnenburg in gesprek met Jac Biemans archiefmedewerker educatie en p.r. .
.

foto's © paul kriele, 29 maart 2011.

In Engelen gaf Van de Laar het stokje over aan Albé van Heijst,  die daar als lid van de plaatselijke heemkundekring 'Angrisa Engelen' zijn kennis over Engelens historie spuide. Daar werd onder meer de Hervormde Kerk bezocht.
De volgende halte was Bokhoven, waar voormalig pastoor Xavier van der Spank en Rob Gruben van de BAM het gezelschap de bijzondere schatten van dit dorpje aan de Maas lieten zien.