DeGruyterFabriek pakt uit bij Industriehaven met architectuur+kreeft

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2014 | Gewijzigd op: 16-06-2014
Op de landelijke' Dag van de Architectuur', zaterdag 21 juni 2014, is De Gruyter Fabriek de ‘place to be’ voor liefhebbers van architectuur en kreeft.
Onder het thema ‘Mensen maken de Stad’ organiseren Ondernemersvereniging De Gruyter Fabriek (ODGF) en het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) een event  [expo, korte wandelroute, rondleidingen en een diner met kreeft] in en om de De Gruyterfabriek.
Dat diner wordt geserveerd in een pop-up restaurant aan de horecakade langszij de Industriehaven. Aanmelden voor diner is noodzakelijk via kreeft@degruyterfabriek.nl

Tijdelijke wandelboulevard
De Gruyter Fabriek is alléén bereikbaar via een tijdelijke wandelboulevard.
Deze loopt langs het water en over het terrein van Watersport Vereniging Neptunus  De horecakade bij de De Gruyterfabriek tijdens het event 'Mensen maken de stad' ihkv Dag van de architectuur op zaterdag 21 juni 2014.

Met de tijdelijke wandelroute -langs het water -over het terrein van Watersport Vereniging Neptunus richt de De Gruyterfabriek de aandacht op een aan te leggen voet-fietsverbinding, die nieuwe sociale en culturele verbindingen ontsluit. Ingang/ toegang via watersportvereniging Neptunes aan de Oude Engelenseweg [ook voor fietsparkeren].

Tentoonstelling ‘Mensen maken de stad’
De tentoonstelling toont een breed scala aan actuele ruimtelijke projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, tuin- en landschap en ontwerpen voor de openbare ruimte. Het maakt zichtbaar hoe- door in de stad wonende en/of werkende -ontwerpers, studenten en actieve bewoners vorm wordt gegeven aan ’s-Hertogenbosch. Ook wordt de betrokkenheid van de makers in beeld gebracht.
Dertig ingezonden projecten
De projecten variëren van parken tot begraafplaatsen en van gebouwen tot muurschilderingen:
 zoals het ossuarium te Orthen, het geplande Kanaalpark, een muurschildering in de Kruiskamp, het project Pleisterplaats de Vrijheid bij De Heus en de buitenruimte van De Gruyter Fabriek. Een deel van de tentoonstelling wordt gevuld met tien schetsontwerpen van jonge afgestudeerde kunstenaars en ontwerpers [ihkv  De Kunstopdracht ‘Stadswalzone’]
Medewerkenden +ondersteunenden 
Ondernemers De Gruyter Fabriek, studenten hogescholen ’s-Hertogenbosch, BIM, Bosch Architectuur Initiatief (BAI), Watersport Vereniging Neptunus, GEA en is mede gefinancierd door middel van een bijdrage uit het project ‘Dynamische en bruisende Spoorzone ‘s-Hertogenbosch’.
Meer informatie over het programma opwww.degruyterfabriek.nl en http://www.facebook.com/degruyterfabriek


Terug naar boven