BAi prijsvraag: Wolvenweide winnend idee voor parkeergarage Wolvenhoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2015 | Gewijzigd op: 10-07-2015
In de door de BAi uitgeschreven prijsvraag om ideeën in te dienen voor de lelijke parkeergarage Wolvenhoek is het plan Wolvenweide als eerste uit de bus gekomen. Dat bevat een extra dak op de garage met een weide van gras.  Door een exyra dak werd gevolg gegeven aan de voorwaarde dat er nauwelijks parkeerplaatsen opgeofferd mochten worden.
Die weide kan voor velerlei doelen, zoals recepties, camping of theater-, beeldentuin gebruikt worden. De jury vindt het een geweldig idee dat tegen redelijke kosten is uit te voeren.
De indieners, Arjan van Ruyven en Michel van Pelt van het Amsterdamse bureau MMX Architecten, die de prijs wonnen, maken kans dat hun plan ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt.  Daarnaast ontvangen zij € 2.000.

Zie de site van de BAi over 20 jaar Bosch Architectuur Initiatief.




Rechts: De 'gerealiseerde situatie' en boven de maquettes van het ontwerp Wolvenweide op de parkeergarage Wolvenhoek van Arjan van Ruyven en Michiel van Pelt van het Amsterdamse bureau MMX Architecten.

foto's © paul kriele, 6 juli 2015.
 

De tweede prijs ging naar 'Het groene parkeerpaleis' van Louise Lalilian en Koen Kregting van het Stockholmse bureau Couture Arkitekter.
In de door de BAi uitgeschreven 'Architectuurprijs 1959-2000' kwam het ontwerp Amazones [Prins Hendrikpark] als hoogst gewaardeerde uit de bus. Dat ontwerp komt van Liesbeth van der Pol van DOK Architecten uit Amsterdam.

  De drie Amazones bij het Prins Hendrikpark op de Vliert/Muntel, die gebouwd zijn door Van Wanroij en werden ontworpen door Liesbeth
van der Pol van DOK Architecten uit Amsterdam
.

foto © paul kriele, 2 juli 2014.,


Terug naar boven