Uit BAI's ontwerpwedstrijd: Eerste prijs voor The Smart Box

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2019 | Gewijzigd op: 18-01-2019
The Smart Box is door de jury unaniem gekozen tot winnaar van de ontwerpprijsvraag Smart Square, waarmee het Bosch Architectuur Initiatief en de Gemeente ’s-Hertogenbosch ontwerpers vroeg een ontmoetingsplek te ontwerpen voor het plein aan de Onderwijsboulevard. 


Eerste prijs voor  The Smart Box,
een ontwerp van Delftse studenten
.

foto © paul kriele, 7 januari 2019.
...................................................................................................

The Smart Box is ‘een ontwerp dat op een ‘slimme’ manier een bijzondere tijdelijke plek van samenkomst creëert, waar het architectonische en het digitale op een fraaie manier samenkomen. Het is een paviljoen dat de ambitie van ‘s-Hertogenbosch als Datacity stralend kan verbeelden en zeker binnen het gestelde budget gerealiseerd zou kunnen worden’, aldus de jury, bestaande uit Timo de Rijk (directeur Design Museum), Constant Botter (programmamanager Slimme Buitenruimte Gemeente ’s-Hertogenbosch), Kirsti Pol (De Conceptenbouwers/Buro Kade) en Rolf van Boxmeer (architect en Rezone).

Delftse studenten eerste prijs
De makers van The Smart Box (Sebastiaan Vork, Nikki de Zeeuw en Luuk Goossen – alle drie studenten architectuur aan de TU Delft) ontvingen tijdens de prijsuitreiking op vrijdagavond 18 januari in het Bestuurscentrum een cheque van € 1.500 uit handen van wethouder Mike van der Geld. De gemeente heeft bovendien de intentie het ontwerp daadwerkelijk te realiseren.

Een eervolle vermelding was er voor DoX van Marc Polman. De jury prees met name de uitgekiende marketing van dit ontwerp.

In totaal werden voor de Smart Square prijsvraag twee-en-vijftig ontwerpen ingezonden, door zowel ontwerpers, architecten als studenten.


Bericht van 7 januari 2019: Expositie van BAI in Stadskantoor : ontwerpen van een  Smart square
In het Stadskantoor zijn vanaf 7 januari 2019 circa 50 inzendingen te zien van de ontwerpwedstrijd die de BAi uitschreef voor een ontmoetingsplek in de stad.  [Zie onder de foto's] 
 
-Boven: Ontmoetingsplek in openbare ruimte.
Een veelheid aan stedelijke kamers biedt mogelijkheid aan breed scala van toepassingen en gebruik.

-Rechts boven: Framing,
een plek voor inspiratie en verbinding.

-Rechts: Expositie, congres en ontmoeten.
How Lightly can buildings Touch the Earth. 
-Links boven:
Smart GRID: Duurzaam, innovatief en verbindend.
-Boven: The @ATTIC
interactief tussen ontmoeten, leven en onderzoeken.
-Links: MODU-LEERPAVILJOEN
een dynamisch plein, voor vernieuwende ideeën.
-Links onder: ONS,  tafel-tent-tribune
-Onder: SMARTCHAIN: Cities square.

foto's © paul kriele,  7 januari 2019.
 
The Smart Box
Multifunctionele HUB voor sociale evenementen.
FUSE: versmelten
vanaf diverse kanten benaderbaar.

Bericht van  1 oktober 2018  BAi schrijft prijsvraag 'Smart Square' uit voor een ontmoetingsplek in de stad
Het Bosch Architectuur Initiatief heeft samen met de gemeente een prijsvraag uitgeschreven voor een ontwerp van een ontmoetingsplek in de stad. Die plek - een Smart Square* - is bedoeld voor  samenkomst van bijvoorbeeld 50 personen om te kletsen of te luisteren of om te vertellen.  De BAI heeft het schoolplein van het KW1-College aan de Onderwijsboulevard op het oog. 
Het kan een paviljoen zijn, maar ook een element in het landschap, dat ruimte biedt om te zitten of te staan, mogelijk overkapt, maar het moet in alle jaargetijden functioneel zijn en uiteraard uitnodigend er samen te komen.

*Omdat het een idee onderdeel is van Smart Cities krijgt het de naam Smart Square.
Aanmelden kan via post@bai-s-hertogenbosch.nl

Van maandag 7 tot vrijdag18 janauri 2019 zijn alle inzendingen bezichtigen in het  Stadskantoor.En op 18 januari 2019 maakt de jury de winnaars bekend
 

Terug naar boven