BAI ontvangt 52 inzendingen voor 'Mooiste Bossche gebouw'

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2021 | Gewijzigd op: 08-10-2021
De BAi heeft de bij haar 25-jarige bestaan uitgeschreven wedstrijd 'Mooiste gebouw' daarvoor 52 suggesties ontvangen.
Daar zitten bij onder meer:
In categorie klein: De Bossche Kraan [aan Tramkade/Dieze, Gedachteniskapel  Begraafplaats Orthen, nieuwe serre Hotel Central, 
Categorie Groot, nieuw kantoor Appèl, Heilig Hartenkerk, Campus Mariënburg[kapel] , Negen heren, Nationaal Monument Kamp Vught, Sociaal plan Orthen Links, Parkeergarage Sint Jan.
De BAi meldt dat er vanaf nu gestemd kan worden. Zie voor info en kiezen:  www.baiweb.nl

Bericht van 4 oktober 2021 : Wedstrijd door BAi  voor Mooiste Bossche gebouw 
Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) organiseert bij haar 25-jarig bestaan de Verkiezing van het Beste Bossche Gebouw 2015 - 2020. De vorige editie van deze BAI publieks-architectuurprijs werd in 2015 gewonnen door de Amazones van DOK architecten.

Dit voorjaar riep het BAI publiek en professionals op om grote en kleine gebouwen, tussen 2015 en 2020 gerealiseerd in (de regio) Den Bosch, voor te dragen. Het resulteerde in een fraai en divers overzicht van onder andere villa’s en buurten, schuren en kerken, een kraan en een bolwerk, een serre en een koffietent. Het BAI is ervan overtuigd dat we allemaal baat hebben bij een mooie en leefbare stad.
Met de Verkiezing van het Beste Bossche Gebouw wil het BAI degenen die daaraan een bijdrage leveren - de makers van inspirerende gebouwen - in het zonnetje zetten en wijzen op het belang van goede architectuur. De lijst is inmiddels 41 Bossche gebouwen groot; ze zijn allemaal toegankelijk of vanaf de openbare weg te bekijken. De meningen erover (wat is mooi, wat is goed?) zullen uiteenlopen. Daarom vindt het BAI het belangrijk dat zoveel mogelijk Bosschenaren hun stem uitbrengen.
Er zijn twee categorieën: groot en klein. Iedereen kan vanaf 1 oktober stemmen op www.baiweb.nl
Op 12 november sluit de Verkiezing; tijdens een feestelijke bijeenkomst eind november worden de winnaars van de BAI Verkiezing van het Beste Bossche Gebouw 2015 – 2020 bekendgemaakt.