2010: Kennismaking met 'De Bossche School'.

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-03-2010 Het Bosch'Architectuur Initiatief, de BAI, start het jaarprogramma met een bezoek op 9 april 2010 aan het St. Janslyceum. Dat is een van de gebouwen [kloosteridee] ontworpen naar  'de Bossche School' ' van -de geestelijke vader -Dom Hansvan der Laan [1904-1991].
 
Zo zullen dit jaar in samenwerking met onder meer de gemeente, de Jan de Jong Stichting en het City Change Center meerder activiteiten rond het jaarthema 'De Bossche School' volgen, zoals een bezoek aan de San Salvatorkerk [Orthen], een stadswandeling langs projecten die op de tekentafel van de Bossche School-architecten zijn ontstaan en bezoeken aan objecten in steden elders.

Ook dit jaar komt het boek uit van Hilde de Laan dat bedoeld is als kennismaking voor middelbare schoolleerlingen met de verschillende maatsystemen van de Bossch School. Het boek vormt de basis voor een door hen te ontwerpen paviljoen.
In de 'Nacht van de Architectuur wórden de winnaars van jaarlijks uit te schrijven prijsvraag rond een nog nader te bepalen onderwerp  bekend gemaakt.