Nieuwe toekomst voor De Heus Tramkade

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2013 | Gewijzigd op: 11-09-2013
In de maand september organiseert de Bai diverse ontmoetingen onder meer over een hergebruik van De Heus veevoederfabriek aan de Tramkade. Voor velen staat dat complex nog bekend  als Koudijs. Maar eind dit jaar, als de productie is gestopt, komt er een eind aan de geschiedenis van de Bossch veevoederfabriek.

Nieuwe bestemming voor De Heus veevoederfabriek,
een rijksmonument.

foto © paul kriele, 25 mei 2011.

Rezone Playful Interventions laat de potentie zien van het tijdelijk gebruik van het rijksmonument De Heus.
Rezone is meer dan spel; het brengt ons nieuwe ideeën. Om wat te noemen: de gevolgen van digitale media op de beleving van fysieke ruimte, gaming als testcase en als smeermiddel tussen de doe het zelvers en de professional, en prototyping als ontwikkeltool. Mis de toekomst niet, kom spelen!

Rezone: Playful Interventions 13 t/m 29 september 2013
Vanaf 13 september start de showcase Rezone Playful Interventions in de deels leegstaande mengvoeder fabriek van De Heus in ’s-Hertogenbosch. Voor het kunstproject worden zes vooraanstaande architecten en game-designers aan elkaar gekoppeld, met de opdracht om samen een nieuw werk te maken. Dit werk is zowel een architectonische ingreep als een interactieve ervaring.

ZUS architecten, Maurer United en DUS architects zijn gekozen, omdat zij prototype processen, het testen met 1:1 modellen met een brede betrokkenheid van stakeholders, al eerder in hun ontwerpproces hebben verwerkt. De game-ontwerpers, waarbij dit proces al meer vanzelfsprekend is, zijn FourceLabs, Monobanda en Marieke Verbiesen.

The Modern Architecture Game 18 september 2013.
The Modern Architecture Game is een bordspel dat een allesomvattend beeld geeft van de architectuurpraktijk van de afgelopen eeuw, met alle daarbij behorende hoogte- en dieptepunten, flaters en schandalen, tegenslagen en innovaties.

Lezing: maak jouw stad... zelf! 23 september 2013
In Pecha Kucha-style komen meerdere sprekers kort aan het woord, zodat zij hun initiatief of visie op de zelfgemaakte stad nader toe kunnen lichten. De ideeën vallen binnen het kader van BOTTOM-UP stedebouw en/of architectuur. De avond wordt een visueel spektakel van unieke concepten, frisse ideeën en uitdagende ontwerpen; en dat alles in een kort en bondig formaat. Als bezoeker neem je twaalf verse ideeën mee naar huis! De lezing is vrij toegangkelijk voor iedereen en kost niets.

Kunstnacht: Kop van 't Zand uitgelicht!
  's nachts op 28 september.
Tijdens de kunstnacht 2013 wil het BAI deze bijzondere herontwikkelingslocatie, die gewoonlijk donker en onopvallend is, in de spotlights zetten. Het BAI organiseert daarom: ‘De Kop van ’t Zand uitgelicht!’. Een statische en dynamische verlichtingsinstallatie, die dit gebied in een nieuw perspectief zet.

Info via Bosch Architectuur Initiatief
Terug naar boven