Opening BYTS [Young Talent show].

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-07-2010 | Gewijzigd op: 20-09-2011
Donderdag 15 juli 2010 hield, na een toespraak door de voorzitter van de stichting Jeroen Bosch 500 Ad 's Gavensande, burgemeester Rombouts een inleiding rond de expositie van  BYTS, die vervolgens door de Amerikaanse multimedia kunstenaar Jon Kessler werd geopend.
Onder de volledige noemer 'BYTS YoungTalent Show' exposeren pas aan de Kunstakademie afgestudeerde jongeren uit Europa  en de VS hun werk.  De 40 jonge kunstenaars, actief op terreinen van video-art/film, audio, beeldhouwen en onder meer performances, zijn afkomstig uit steden waar een werk van Jeroen Bosch hangt. Het festival is dus gerelateerd aan Jeroen Bosch 500.
Door ziekte van Hans Ulrich opende Jon Kessler de expositie in de  AVANS Hogeschool [ St.Joostakademie] aan de Onderwijsboulevard. De expo BYTS duurt nog t/m 25 juli 2010.

-Rechts: Burgemeester Rombouts bij zijn inleidend woordje.
-Boven- Stichtingsvoorzitter Ad 's Gravensande.


foto's © hermanvanboxtel, 15 juli 2010.
 

   
 
   foto's © herman van boxtel, 15 juli 2010.

De deelnemers zijn geselecteerd door kunstenaarsscouts uit de zgn Bosch-steden. Jon Kessler droeg zelf drie kunstenaars voor uit New York.
Naast de expositie wordt voor de kunstenaars een summerschool georganiseerd met onder meer bezoeken aan musea en nationale exposities.

   
   Georgina Nettell.


Terug naar boven