Verkoop Boekhandel Heinen

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-09-2003 | Gewijzigd op: 14-10-2012
Boekhandel Heinen is overgenomen/opgegaan door/in Boekhandels Groep Nederland [BGN]. Aanleiding is de pensionering van de huidige eigenaar Ton Meulman. Ton, die met veel initiatieven en creativiteit boekhandel Heinen promootte, blijft wel als adviseur aan Heinen en de BGN-groep verbonden en gaat de uitgeverij leiden. Ineke zijn vrouw, blijft ook nog in de zaak werkzaam.

Het kantoor van boekhandel Adr. Heinen omstreeks 1937.
Midden Adriaan Heinen sr., rechts de jonge Louis Aarts voor wie Heinen zijn eerste werkgever was. Tweede van links Adr. Heinen sr.


Boekhandel Heinen dat - gezien vanaf 1943 toen nog Loretz -60  jaar als zelfstandige Boekhandel Heinen heeft bestaan.

foto © gerard monté, 2004.

Boekhandel Heinen dateert van 1863 [naam onbekend] maar gaat pas in 1911 over in handen van Adrianus Heinen, naar wie de boekhandel en uitgeverij zijn genoemd. Adrianus is de oom van Mari Heinen, de vader van Ad en Joop, die op hun beurt de zaak in 1964 van hun vader Mari voortzetten.
Ton Meulman, die acht jaar geleden [1994] de zaak overnam, zegt in een brief aan zijn relaties dat het Bossche karakter van de zaak verzekerd blijft. Het zelfstandige Antiquariaat Brabant in de Lange Putstraat is voortgekomen uit een zakelijke verbintenis tussen de familie van Pagee en Adr. Heinen [sr.].