Opening kinderboekenwinkel Adriaantje

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2002 | Gewijzigd op: 14-10-2012
Ton Meulman van boekhandel Heinen opent op 28 april 2002 de nieuwe aanwinst. Dat is de kinderboekwinkel ‘ Adriaan’ op nummer 23, aangrenzend aan een eerdere uitbreiding [voorheen horlogerie Joep Persoons op nr. 25]. De naam Adriaan is niet alleen gekozen uit eerbetoon aan de oprichter van de boekhandel, rondom dit jonge kind, dat reist en leest en zich verkleedt wordt in de nieuwe winkel een eigen huis gebouwd.
Kerkstraat 23 voorheen Persoons.
foto's © gerard monté, 20 april 2002.
Links een close-up waarop de speciale kindertoegang in de winkelpui van Boekhandel Adriaantje in de Kerkstraat is te zien.
Het meest bijzondere van de kinderboekenwinkel is nog dat in de glazen pui een deur op kinderhoogte is uitgespaard!
Van Kerkstraat 23, een 12-15 meter diep pandje, ooit een café geweest, wordt door sloop - en renovatiebedrijf Maton uit Sprang Capelle de keldervloer nog eens 40 cm uitgediept. Vooraan naast de trap naar beneden blijft een 1 meter diepe kelderinkijk open. In de zaak kan men door glazenvloerdelen ook nog eens de 500 jaar oude kelder inkijken. 

Bericht over aanstaande kinderboekenwinkel van Heinen  voorjaar 2002
Boekhanderl Adr.Heinen staat komende maanden in het zonnetje. Enerzijds door activiteiten rond ' het boek' , anderzijds door de voortschrijdende verbouwing. 
Heinen in de Kerkstraat 27. Het derde pand van de hoek met de Krullardstraat krijgt de bestemming van kinderboekenwinkel. De afdeling kookboeken gaat naar de zijde Krullardstraat.