Bij Heinen: Presentatie Bosch Woordenboek [aanvullingen]

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2002 In Boekhandel Heinen in de Kerkstraat vond zondagmiddag 6 oktober 2002 de presentatie plaats van de 'aanvullingen' op het Bosch Woordenboek waarvan de eerste druk in 1993 was verschenen. 

Voor deze speciale doop van het Bosch Woordenboek/aanvullingen namen de vier auteurs achter een tafel plaats om daar de boeken te signeren.
Op bijgaande foto's zitten Erwin Verzandvoort, Lex Reelick, Cor Swanenberg en Michel Wouters in een onderonsje bijeen.
foto's © gerard monté, 6 oktober 2002.

 

Op koopzondagmiddag 6 oktober 2002 is bij Boekhandel Heinen de aanvullende druk van het Bosch Woordenboek door de vijf auteurs plus tekenaar gepresenteerd. Guus Ong maakte de tekeningen bij dit deel. Dat kreeg de ondertitel mee : aanvullingen. Het kwartet Lex Reelick, Erwin Verzandvoort, Michel Wouters en Cor Swanenberg signeerde de vers gedrukte bundels.  


-Boven: Geanimeerd raakte het door de mussetteklanken van de accordeon van Peer Verhagen. De vier auteurs en de muzikant togen naar buiten voor een promotiefoto.
-Rechts: Van lieverlee werd het op de koopzondagmiddag van de 6e oktober 2002 wat drukker in Boekhandel Heinen met onder meer Hans Voets [staand]  en Marianne Keser [zwarte jas].

foto's © gerard monté, 6 oktober 2002.
 

Het nieuwe woordenboek bevat uitsluitend aanvullingen : woorden, uitdrukkigen en benamingen die de redactie vanaf het verschijnen van de eerste druk bereikten.
Kort voor de nieuwe uitgave deed de redactie nog een oproep om aanvullingen in te sturen.

Andere dialectbeoefenaars en liefhebbers van het Brabants en het Bossche dialect gaven acte de présence onder wie Hans Voets [foto links], vaste deelnemer aan het Bosch' Dictee en schrijfster Marianne Strijbosch-Keser.

Terug naar boven