Knoop doorgehakt: De Slegte gaat naar Heinen in de Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2012 | Gewijzigd op: 04-12-2012
Foutief..?? bericht van 15 november 2012:
Toen meldden we dat de knoop is doorgehakt. De ramszaak in boeken van de Slegte op Vughterstraat 26 vertrekt volgend voorjaar naar de Kerkstraat. De Slegte trekt in bij Boekhandel Selexyz op Kerkstraat/hoek Krullarstraat. 
Daar heeft Heinen in 2009 de drie panden aan Joep Persoons verkocht.
Voorjaar 2012 werd De Slegte na een bijna faillissement door Pro Cures gekocht en kort erop kwam ook De Slegte in handen van ProCures.
Voor een investeerder als Pro Cures is het samengaan een logische maatregel gezien de hoge personeels-en huurkosten.

Uit de informatie van André Stikkers*, eigenaar van de Bossche boekhandel Selexyz [voorheen Heinen] en Joep Persoons, blijkt dat in het voorjaar van 2013 De Slegte van de Vughterstraat naar de Kerkrstraat verhuist.  Bastion Oranje meldde al op 3 april 2012 : Heinen naar de Vughterstraat/ De Slegte naar de  Kerkstraat ?

Maar... in een interview met Paul Dumas blijkt dat deze eigenaar van de neiwue winkelcombinatie 'ProCures', dat Heinen in de Kerkstraat te klein is voor De Slegte.  'We zijn nog met partijen in onderhandeling, aldus Dumas op 4 december 2012 in het BD.
Wellicht dat De Slegte daarom de huur van het pand in de Vughterstraat nog niet heeft opgezegd,  zoals we op 15 november al suggereerden. Ook in ons eerdere artikel van 3 april 2012 betwijfelden we of De Slegte wel naar de Kerkstraat zou gaan..  

*Fusie locaties van De Slegte met Heinen : Wie spreekt de waarheid..?
André Stikkers laat,-na publicatie van dit bericht weten, dat hij in het gesprek met Bastion Oranje heeft aangegeven 'van niets te weten'. Daarop kreeg de redactie van Joep Persoons de informatie dat voorjaar 2013 De Slegte bij Heinen/Selexyz intrekt ['wat me heel moeilijk lijkt,' zei Joep Persoons] 'Maar de Kerkstraat is nu eenmaal hét punt.' 
Stikkers blijkt verontwaardig te zijn dat pandeigenaar Joep Persoons, waarheid of niet en overigens nog lopend met een huurkontrakt met de boekhandel,  meer zegt tegen Bastion Oranje, dan Stikkers schijnt te weten...


-Links: De tweede hands boekenwinkel van De Slegte op Vughterstraat 26
-Boven: Boekhandel Selexyz voorheen Heinen op Kerkstraat hoek Krullarstraat

foto's © gerard monté, 21 oktober 2004 [links]
en paul kriele, 30 maart 2012 [onder]

Voor Joep Persoons ligt de verhuizing van De Slegte naar de Kerkstraat voor de hand. 'Die straat is gewoon een sterk punt. Maar hoe ze dat gaan oplossen. Geen idee, want het is daar bij Heinen wel erg krapjes en nog moeilijk in te passen.'  

Terug naar boven