Steunbetuiging: Boekhandel Adr. Heinen moet terug

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2014 | Gewijzigd op: 01-02-2014
Vanmorgen vrijdag 31 januari 2014, stond al om half acht de pers bij de kerkdeur van de Grote –protestante- Kerk op het Kerkplein. Daar vond een manifestatie plaats ter ondersteuning van de medewerk[st]ers van boekhandel Polare, voorheen Selexyz en daarvoor Adr. Heinen. Het motto was 'Schrijvers helpen Boekhandel Adr.Heinen'.
 
Een tiental Bossche schrijvers legden, gezeten acher een tafel, de steunbetuigingen vast.

foto's  © paul kriele, 31 januari 2014
Continue was er vanmorgen, vrijdag 31 januari 2014, een toeloop naar de steunbetuiging voor de Polaremedewerkers in de Grote -protestante Kerk op het Kerkplein.

In een zijkamer van de protestante kerk waren- wisselend- tien Bossche schrijvers gezeten. Op de notities die zij vastlegden en op ingediende pamfletten, was te lezen dat Adr. Heinen terug moet. Men zoekt ‘een rustige plek om te lezen, om te verwonderen, of om in een andere wereld te zijn,’ zoals een fan van Patrick Lijdsman het noteerde.
Ook de bekende kroniekschrijver Eric Alink en stadspromotor Lucas de Waard, Mijke Pol en –wisselend Nynke de Jong, Ronella Moser, Senna Pauli, Ad Grooten en A. H. J. Dautzenberg hadden post gevat om de rij bezoekers te woord te staan en eventueel hun wensen te noteren.

De notities worden later aan het personeel van Polare aangeboden als steunbetuiging. 
De organisatie komt maandag  3 februari 2014 met een perscommuniqué over een mogelijke nieuwe constructie van de landelijke keten boekwinkels.

Bijpraten in het kerkportaal van de Grote -protestante -Kerk op het Kerkplein. Een tiental -wisselend-  Bossche schrijvers die fans van de boekhandel Adr. Heinen te woord stonden.
foto's © paul kriele, 31 januari 2014.

Al ’s morgens om half acht stond Radio I voor deur. Waarnemend koster Tino Pol trommelde dochter Mijke op, die tijdelijk thuis logeerde vanwege een verbouwing, om nog voor 09.00 de manifestatie voor Polaremedewerkers in de uitzending te krijgen. Een trotse Pol kon het niet laten mee te delen, dat het zijn dochter Mijke was, die op dit idee van een steunbetuiging was gekomen.

Schrijfster Mijke Pol, dochter van de [tijdelijk] koster van de Grote Kerk, Tino Pol, voormalig gemeentewoordvoerder.

foto © henk van esch, 31 januari 2014.

Om 10 uur -half elf stonden er tientallen bezoekers in het kerkportaal te wachten om aan het schrijverspanel hun zegje te kunnen doen, of gewoon om wat bij te praten.

Schrijver/designontwerper /kunstenaar Patrick Lijdsman zag dat zijn blocnote werd ingepikt om daar  een liefdesverhaal  voor Heinen te schrijven...
foto © paul kriele, 31 januari 2014.

Achter een tafel, in een van de consistoriekamers werden de wensen vastgelegd . Patrick Lijdsman moest er op toezien dat zijn schrijversblocnote was verworden tot een liefdesverhaal voor Heinen.
Lijdsman:’Ik vind het belangrijk dat dit soort kleinschalige initiatieven vastgelegd worden zoals bijvoorbeeld Bastion Oranje doet. Dat maakt de kleine informatie zichtbaarder. Die kleine berichtgeving is van belang. Het verbindt en laaft de mensen.’
De manifestatie werd om 12 uur afgesloten, er werden 300-400 bezoekers geregistreerd.


Terug naar boven