Gemeente regelt voortaan zelf transferiadiensten

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2014 | Gewijzigd op: 30-05-2014
De provincie heeft woensdag 28 mei2014 met de gemeente een overeenkomst getekend waardoor er toch vanaf 2015 transferiumbussen kunnen blijven rijden naar de binnenstad. Die extra's  vielen eerst buiten de concessie aan de nieuwe vervoersgegadigde Arriva en moest de gemeente zelf bekostigen. Maar besloten is de transferiumbussen daarin toch functioneel op te nemen. Afwijkend is voortaan dat de transferiumdienst in zijn geheel aangestuurd en gefinancierd wordt door de gemeente.
Door het parkeerkaartje op de transferia van [wederom] met  een euro te verhogen,  van  € 3 naar € 4, kan de gemeente deze diensten financieren.  Het kontrakt loopt tien jaar.

De drie transferia  waarvoor de autobusdiensten vooraan in beheer [dus ook de  dienstregeling]  komen bij de gemeente: De Vliert, Vlijmenseweg en  Pettelaarpark.    

Met de ondertekening van het convenant door gedeputeerde Van Heugten en wethouder Jan Hoskam blijven de lijnen 60, 70 en 80 rijden tussen de P+R terreinen (Pettelaarpark, Vlijmenseweg en de Vliert) en het centrum van Den Bosch. De gemeenteraad heeft daarvoor op 22 april j.l. budget beschikbaar gesteld. Op verzoek van de gemeente koopt de provincie nu de dienst voor de transferiumlijnen in bij Arriva.

Er verandert nauwelijks iets alleen dat door een gemeentelijke financiering  voortaan ook de gemeente de dienstregeling regelt en de gesprekken met Arriva voert over de exacte invulling.