Bereikbaarheid Transferia/ langer open

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-11-2004 De transferia gaan langer open en worden met busdiensten beter bereikbaar. Verruiming is bedoeld voor de werknemers in de binnenstad, die er nog te weinig gebruik van maken. Binnenkort start er ook een promotiecampagne voor gebruik en verwijzing van /naar de transferia.Gebruik van een transferia kost per auto ! twee euro per dag.
Ter financiering van de parkeergarages en exploitatie van de transferia zullen overal de parkeertarieven worden verhoogd. Dat betekent onder meer, dat voor Parade en Vonk- en Vlamterrein ’s avonds dezelfde tarieven gaan gelden als overdag. Bij cameratoezicht is er nog eens een opslag van 5 cent. Ook de tarieven van bewonersvergunningen gaan stijgen. © paul kriele

  Plattegrond van de transferia en affiche van de promotiecampagne rond het gebruik van de transferia.

Auto’s ambtenaren naar transferia  [ bericht dd. 6 oktober 2004]
Vanaf 1 januari 2005 parkeren de gemeenteambtenaren hun auto op de transferia De Vliert en Vlijmenseweg. Daarmee geeft de gemeente het goede voorbeeld [voor het bedrijfsleven] en is bedoeld de bereikbaarheid van de binnenstad te verbeteren. Het besluit geeft nog eens fijntjes aan, dat binnenstadsbezoekers goed, maar de werkers in de binnenstad stukken minder de transferia weten te vinden.. . Dat parkeren buiten het centrum levert 130 parkeerplaatsen op in de Wolvenhoek en in de garage Brusselse Poort/Visstraat. Die gaan naar de bewoners [vergunninghouders] van resp. bezoekers [kort parkeren] aan de binnenstad.