Activiteitenweekeind bij 10 jaar ARTOTS

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-09-2010 | Gewijzigd op: 19-09-2010
Bij tien jaar ARTOTS, waarvan  5 jaar in de Melkfabriek, zijn er in het weekeind van 17, 18 en 19 september 2010 in de binnenstad allerlei performances en straattheater te zien. Vrijdagmiddag 17 september 2010 startte het programma met wat toespraken en enkele specifieke voordrachten.

zondag 19 september 2010
Bij station Durational Piece. De act die de naam meekreeg: It could be.. foto's © paul kriele, 19 september 2010.

zaterdag 18 september 2010
Een act gezien in de Hinthamerstraat van Frans Daels en Justin Davy.

foto's © paul kriele, 18 september 2010.
Isidoor Wens, de motor achter ARTOTS.

Met het project the City of Jeroen Bosch viert Artots ook de opening van de galerie in ARTOTS South Park Studios aan de Zuiderparkweg en presenteren we de naam van de galerie.
Tijdens het jubileumweekend zijn er lezingen, een expositie, netwerkbijeenkomst en performances op diverse locaties. De performers conformeren zich aan het thema Instant Material to Create Art, waarbij gebruik gemaakt wordt van: stem, lijf, omgeving en publiek.
 
Verslag van Isidoor Wens van de openingsdag op vrijdag 17 september 2010.

150 Mensen hebben 17 september in The City of Jeroen Bosch de lezingen bijgewoond over de stand van kunstzaken oftewel stand van zaken in de kunst in een notendop. Er werd een beeld geschetst vanuit verschillende lagen van de sector. Daarnaast liepen er ongeveer 100 mensen rond bij de studio's op de diverse etages.

-Bas Maassen van Wooncorporatie Zayaz startte de middag met de opening van het South Park Studios Project, Lichting 2010 en een lezing over cultuurmecenaat.
-John Leerdam, PvdA Tweede Kamerlid, gaf een schets vanuit het perspectief van de landelijke overheid.
-Oud-wethouder Geert Snijders schetste het beeld vanuit het perspectief van de gemeentelijke overheid.
-Irene Saddal gaf een beeld vanuit het perspectief van een internationaal gecoördineerd werkveld op het gebied van artist residenties en residentie mogelijkheden.
-Felix de Clerck gaf een lezing over Artist in Residence in Antwerpen.
-Adriaan Rees vertelde vanuit zijn werkervaring als kunstenaar die internationaal geöriënteerd is en een duidelijk inzicht heeft op het werkveld en over het nut van samenwerking.
-Isidoor sprak over ARTCEB, een opkomende artist residentie in Suriname, en de samenwerking voor realisatie van projecten.

Bas Maassen van Zayaz startte de middag met de opening van het South Park Studios Project, Lichting 2010 en een lezing over cultuurmecenaat.
Jolanda Jansen

Meer informatie over het lustrumprogramma: ARTOTS site

zie ook artikel dd.16 december 2004 van de sleuteloverdracht aan Isidoor Wens van de Melkfabriek.

Terug naar boven