ARTOTS: Geslaagde kunstveiling voor Giro 555

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2005 De veiling van kunstwerken, georganiseerd door ARTOTS in het Museum het Kruithuis aan de Hekellaan, heeft ruim 2500 euro opgebracht. Op initiatief van Isidoor Wens en Maria van Avendonk van Artots doneerden kunstenaars een kunstwerk, sommigen zelfs meerdere objecten.

De veiling die belangeloos geleid werd door veilingmeester Nico Korst werd bezocht door enkele galeriehouders en locale kunstenaars. Het grote publiek met de dikke portemonnees bleek de campagne van deze actie niet te zijn opgevallen.Desondanks werd de helft van de ingebrachte werken, waaronder keramische objecten, fotografie, grafieken, etsen en olieverfschilderijen geveild. Betaling à contant, zonder extra kosten Ook de opbrengst van de koffie ging naar giro 555. 

Veilingmeester Harry Korst in actie bij de veiling van door kunstenaars belangeloos ingebrachte kunstobjecten in Museuum Het Kruithuis. Boven en onder; Een indruk van de belangstelling.
 
-Boven: Mieke Kortman van het bureau theatervormgeving en kledingverhuurbedrijf 'The wishing Well'met haar ontwerp The Show must go on.
-Rechts:
Corseld toont twee stukken van de veiling.

foto's © gerard monté, 19 januari 2005.
 

Veiling bij Potjes
De veiling die Cecile Potjes samen met Natascha van der Linden twee maal in december 2004 heeft gehouden bracht circa 4000 euro op. In het ‘Kunsthuis’ van deze kunstenares namen met kerst en Sinterklaas 52 kunstenaars deel aan een openbare verkoop waarvan de opbrengst bestemd was voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Van elke kunstenaar is daar een werk in andere handen overgegaan, aldus de enthousiaste Cecile. Ook daar zijn sculpturen, etsten, tekeningen, grafieken en keramische objecten van de hand gedaan.

Terug naar boven