Noodwinkel voor cafetaria De Fijnproever

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-03-2004 | Gewijzigd op: 29-09-2010
Cafetaria De Fijnproever op Hinthamerstraat 163 gaat een lange verbouwingsperiode in. Het hoekpand met de Mgr. Prinsenstraat wordt eerst helemaal gesloopt. De winkel keert, zo verwacht Miranda, de eigenaresse van het cafetaria, over een jaar terug, maar dan is er wel een kelder onder gebouwd als magazijn en erachter een restaurant ingericht. Daartoe moet het hele hoekpand tegen de vlakte. De aanpalende pandjes in de Mgr. Prinsenstraat keren terug als drie appartementen. Eigenaar Joep van Rooy heeft voor het zakenechtpaar tijdelijk de aangrenzende winkel op 161 A kunnen huren. Daar zat voorheen Délice. Die leegstaande winkel werd ook nog even door STOK gebruikt.

 
De hoek Hinthamerstraat 163 mgr. Prinsenstraat 2-4 dat eerst gesloopt wordt daarna vindt er archeologisch onderzoek plaats en vervolgens nieuwbouw. Dat traject duurt zeker een jaar. De aanbouw aan de zijde mgr.Prinsenstraat verandert in drie appartementen. Het cafetaria de Fijnproever zit tijdelijk .. in het belendende pand op nummer 161A, voorheen Délice.
foto's © paul kriele, 23 maart 2003 [boven] en 26 maart 2004 [l].

Het poekpand met de mgr. Prinsenstraat is in eigendom van Joep van Rooy makelaar in de Postelstraat. Het pand op nummer 161A is van de architetc Eddy Kampers die het in 2001 kocht. Délice. dat in oktober 2002 opende, was een zaak in bruidssuikers en andere snoepwaren en met doop en huwelijk verwante artikelen. Délice sloot uitieindelijk- na wispelturige winkelopeningstijden- in de zomer van 2003. Tussendoor heeft STOK het pand van Kampers nog gebruikt als expositieruimte. Tot drie jaar geleden [zomer 2002] had de galerie Kunst-en Werkomgeving van Müller het nog in gebruik. 
Op nummer 159 is de koffieshop Chip 'n dale gevestigd, dat voorheen de galerie 'Kunst-en Werkomgeving' van Müller.