Cafetaria De Fijnproever heropent najaar 2005

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-08-2005 John en Miranda Merkx heropenen komend najaar hun cafetaria de Fijnproever op Hinthamerstrat 163. Dat is nog op het kantje boord, want anderhalve maand geleden ging aannemer Hoogheuvel failliet. Maar door de bouwvakkers die daar bezig waren te contracteren zijn de laatste lopende karweitjes ook nog afgerond kunnen worden.
Het gehele sloop en nieuwbouwkarwei heeft anderhalf jaar in beslag genomen.

De hoek Hinthamerstraat/Mgr.Prinsenstraat.
Het cafetaria De Fijnproever kwam nog net -kap- gereed, ondanks het faillissement van aannemer Hoogheuvel
.

foto's © gerard monté, 5 augustus 2005.
De zijde Mgr. Prinsenstraat, waar appartementen zijn gekomen en een ruimte voor een [horeca-]zaak.

De niewbouw op de hoek Hinthamerstraat 163 /mgr.Prinsenstraat. omvat links het restaurantgedeelte en appartementencomplex en rechts het nieuwe -cafetaria. 
De twee 200 m² grote woningen en het appartement op de bovenetages gaan komend najaar – voorlopig - de verhuur in, aldus Edgar Knip. Knip is ondermeer bedrijfskundig adviseur en particuliere projectontwikkelaar. Samen met zijn broer –http://www.gebrknip.nl - vormen zij een designbureau. En samen met makelaar Joep van Rooy heeft Edgar Knip het eigendom op dat hoekperceel.
Op de begane grond komt dan weer het geheel onderkelderde cafetaria terug. Aan de opening in de eerste week van september is een kleine cadeauactie gekoppeld, aldus John Merkx.  
Achter het cafetaria - langszij de mgr. Prinsenstraat –gaat het restaurant open. Dat is verhuurd aan Gerry Kruitwagen. Deze voormalige ICT-er gaat er met een ervaren kok, onder de naam Matisalem, een Zuid-Amerikaans tapazrestaurant beginnen.