Architect Jan Meijer schreef jubileumboek

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-01-2018 | Gewijzigd op: 17-01-2018

Jan Meijer[*1946] heeft, in eigen beheer, een dubbel jubileumboek geschreven. In 2016 was hij 40 jaar architect en in 2013 bestond zijn architectenbureau 40 jaar.Het boek kreeg als titel mee 'Een paard in het zwembad'*  en als subtitel '40 jaar architectenbureau' . Het levenswerk van Meijer is een goed verzorgd gedegen werk, zowel qua vormgeving [Willem Nikkelen] als qua inhoud .


Architect Jan Meijer 

foto © ans janssen.
.....................................................................................
Omslag van boek van architect Jan Meijer.

Jan kan behalve goed tekenen, wat hij al als vijfjarige op de kleuterschool in zijn geboortedorp Maren Kessel deed, hij kan ook vlot, relativerend en soms met een kwink, schrijven.  De anekdoten verluchtigen het geheel,  maar het is vooral een boek geworden van, over en door hemzelf.

Jan beschrijft ook de wortels waaruit zijn beroepskeuze is ontstaan.  Door de stimulans van zijn opa, een fabrikant van betonelementen  en door de wandelingen – in de tijd van de wederopbouw- met zijn vader die hem langs al die bouwputten leidde. ‘Bouwen is mij met de betonlepel ingegeven,’ schrijft hij.

Maar het merendeel van Jans boek bestaat uit projecten en producten van Jans hand. Groot en klein, veelzijdig en origineel, geen prefab noch namaakhuizen. En niet alleen huizen, ook vanaf de  jaren 80 kantoren en fabriekspanden. Nieuwe ontwerpen en soms ook restauraties en verbouwingen.

Dat alles tezamen maakt dit levenswerk, dat hij al jaren in gedachten had, tot een prettig en vlot lezend  uniek stukje geschiedenis van de persoon Jan Meijer en zijn werk.

Voor meer info over boek en Jan Meijer: www.architectjanmeijer.nl

*De titel 'Een paard in het zembad' slaat op een door Jan meegemaakt voorval. Daaraan is een puzzel gekoppeld. De oplossingen staan achterin Meijers boek.
Terug naar boven