November Music: Muziekprijsutreiking & première zangeres Hannigan

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-09-2018 | Gewijzigd op: 11-09-2018
November music dat voor vrijdag 2 t/m zondag 11 november 2018 op stapel staat, heeft onder meer een première van de zangeres Barbara Hanningan met een nieuwe compositie van John Zorn, een gloednieuw Bosch Requiem [2-11-2018] en een stadswandeling langs spirituele plekken op het programma staan.

Voorafgaand aan het Bosch requiem op vrijdag 2 november 2018, waar een nieuwe dodenmis op de dag van Allerzielen te beluisteren valt, is er rond TheateradParade een rondwandeling langs Sacred Places, waarbij het publiek verrast wordt op muzikale theatrale interventies.


November music, dat het belangrijkste internationaal festival voor actuele muziek is in Nederland, telt 90 concerten met de nieuwste muziek. 
Aan Peter Gijsbertsen wordt de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt Op die avond zingt Gijsbertsen  de wereldpremière van zeven Levensliederen en een aanslag, die Bart Visman in zijn opdracht  schreef.


Na afloop van zijn concert in TheateradParade ontvangt
de tenor Peter Gijsbertsen de Nederlandse Muziekprijs.
.................................................................................................
 


Op maandag 5 november 2018  is de extra première van een compositie van John Zorn, vertolkt door Barbara Hanningan.
Het betreft een liedcylcus  getiteld 'Jumalattteret', die afgeleid is van het Finse epos de 'Kalevala'. Hannigan zingt met begeleiding van de pianist Stephen Goslling.

De Gramywinnares Barbara Hannigan.
.........................................................................................................