November Music 2021

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2021 | Gewijzigd op: 09-10-2021

Komende maand november  [5 t/m 14 november 2021] is November Music in diverse theaters in de stad te beleven .o.a. in de Verkadefabriek en in het JBcentrum, maar ook in Amsterdam [Theater aant 't  IJ. 

Indruk van het porgramma

Bosch Requiem 2021 in Jheronimus Bosch Art Center.

Componist Hawar Tawfiq schrijft dit jaar het Bosch Requiem. In zijn Requiem des Fleurs et des Nuages vertolken philharmonie zuidnederland en bariton Thomas Oliemans de spiritueel gelaagde muziek van Tawfiq waarin hij een brug slaat tussen de Koerdische traditie en westerse avant-garde.
 
Festivalcomponisten: Rebecca Saunders & Kaija Saariaho
Twee invloedrijke vrouwelijke componisten met ieder een heel eigen klanktaal. Van de nieuwe generatie geldt Rebecca Saunders als een van de meest vooraanstaande componisten van het moment. Haar werk wordt tijdens November Music 2021 vertolkt door onder meer Ensemble Modern, Juliet Fraser en Quatuor Diotima. Met haar wijdse klankvelden drukt de Finse Kaija Saariaho al decennia haar stempel op de Europese hedendaagse muziek. Haar werk wordt uitgevoerd door onder anderen het Franse koor Accentus, Cello Octet Amsterdam en Meta4.

 Festival componist en stadscomponist Bart de Vrees treedt op 14  novwmbwr 2021 in samenwerking met Theater Artemis op met zijn compositie 'Herfst/Winter/Lente/Zomer' op het Zuiderstrand.

Jazz & World
De crème-de-la crème van de huidige internationale jazzscene komt dit jaar naar November Music. Wat te denken van de pianisten Brad Mehldau, Vijay Iyer, Tania Giannouli en Isfar Sarabski die allemaal aantreden met een eigen trio. Gitarist Julian Lage speelt werk van zijn nieuwe Blue Note album Squint. Kolkende en dansbare jazz is er van de Britse groep Sons of Kemet rondom saxofonist Shabaka Hutchings. Verder zijn er bijzondere projecten van de New Yorkse trompettist Dave Douglas, de Cubaanse pianist Aruán Ortiz, saxofoniste Kika Sprangers en Mudita & Marilyn Mazur. Het traditioneel-moderne Armeense collectief The Gurdjeff Ensemble geeft het slotconcert zondag 14 november

Kijk voor het volledige progrmma op November Music