November Music met recordaantal concerten en premières

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-09-2022 November Music met recordaantal concerten en premières
Niet eerder klinken er zoveel nieuwe werken als tijdens de komende editie van festival November Music vanaf 3 t/m 13 november 2022.
...............................
-Hierboven: Festivalcomponist  van het Bosch Requiem Joey Roukens.
-Onder: Corry van Binsbergen die gedichten van Antjie Krog op muziek zet.
..............................

Met maar liefst ruim 50 premières door makers en uitvoerders uit binnen- en buitenland, 21 compositieopdrachten en meer dan 100 verschillende concerten laat November Music de 30ste editie zien hoe divers en vitaal de nieuwste muziek is. Met de drie festivalcomponisten Joey Roukens, Bryce Dessner en Jürg Frey, artist-in residence Remy van Kesteren en de twee ensembles in focus Silbersee en Ensemble Lucilin uit Luxemburg rolt festival November Music de rode loper uit voor een grote diversiteit aan landelijke en internationale toppers.

Uniek is de komst van Dhafer Yousef en Anouar Brahem, twee van ‘s werelds allerbeste ud-spelers. Festivalcomponist Joey Roukens schrijft het Bosch Requiem dat wordt uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta.
Bosch Requiem 2022
Voor de zesde maal laat November Music een nieuw requiem componeren onder de noemer Bosch Requiem. Joey Roukens laat zich inspireren door de teksten van het traditionele requiem en schrijft voor de twee topensembles Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta.
Nationale & internationale ensembles
November Music 2022 biedt weer een podium voor een groot aantal Nederlandse musici en ensembles waaronder Asko|Schőnberg, Cello Octet Amsterdam, Ragazze Quartet, De Ereprijs, Black Pencil, Hannes Minnaar, Ralph van Raat en Fuse.
Dit jaar ontvangt November Music twee van de internationale Duitse topensembles voor nieuwe muziek. Voor de eerste maal komt het strijkensemble Ensemble Resonanz uit Hamburg met een programma geheel gewijd aan Bryce Dessner. Ensemble Adapter uit Berlijn speelt werk van twee Nederlandse componisten Bianca Bongers en Bart de Vrees.
Jazz, world & pop
Dit jaar legt November Music een focus op Afrikaanse muziek met de komst van de Tunesische ud-spelers Dhafer Youssef en Anouar Brahem, Trio Da Kali uit Mali dat samenwerkt met North Sea String Quartet en Metropole Orkest Strings dat optreedt met 3MA waar onder meer ud-speler Driss el Maloumi deel van uitmaakt.

Terug naar boven