November Music 2010

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-08-2010 Het programma voor de 18de editie van festival November Music is bekend. Van 10 t/m 14 november staat ’s-Hertogenbosch weer in het teken van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaags gecomponeerde muziek, jazz & impro, elektronica, muziektheater en geluidsinstallaties. De muziek van nu door de makers nu!

November Music vindt plaats op diverse locaties in de binnenstad van Den Bosch en in de Verkadefabriek op zowel voor de hand liggende als verrassende concertlocaties. Het festival neemt de individuele maker / componist als uitgangspunt voor een (muziek-)productie. Met een keuze voor artistiek interessante makers leidt dat tot een groot aantal zeer ‘eigen’ werken. Door de samenwerking met een aantal gelijkgestemde buitenlandse festivals is November Music de laatste jaren steeds internationaler gaan opereren.

Enkele programma-onderdelen:
Interzone is een multimediaal spektakelstuk van de Duitse stercomponist Enno Poppe uitgevoerd door Ensemble Mosaik en Neue Vocalsolisten Stuttgart. Tijdens November Music beleeft Interzone, na successen in diverse Europese steden, eindelijk de Nederlandse première.

Eric Vloeimans & Wayne Horvitz
Trompettist Eric Vloeimans hoefde niet lang na te denken toen hem een carte blanche werd aangeboden. Dus stapt hij het podium op samen met toetsenist Wayne Horvitz (oa. bekend vanwege zijn samenwerking met John Zorn en Bill Frissell).

Starvinsky Orkestar feat. Matthew Herbert
Starvinsky Orkestar van Martin Fondse is bigband en hedendaags ensemble ineen. Tijdens November Music gaat het collectief voor het eerst de samenwerking aan met Matthew Herbert, de populaire Engelse bigbandcomponist en elektronicapionier.
Anneke van Giersbergen (ex-Gathering) gaat het avontuur aan met Tom Pintens (ex-Zita Swoon) en Michael Fakesch (Funkstörung).